Tre ting fra klimapolitikken, som du kan overføre til dit privatliv

Den grønne omstilling må ikke betyde, at vi skal lave vores liv om eller det bliver i hvert fald ofte konklusionen, både i farsunivers og på verdensscenen, når vi skal træffe klimarigtige valg. Derfor køber vi klimakompensation, når vi skal flyve, og regner ikke vores forbrug af udenlandske varer med i klimaloven. I anledning af COP27 får du her tre skrivebordsøvelser, som du kan overføre til dit privatliv for at blive en bedre forælder og et mere helt menneske, uden at det hele bliver for surt. Det har Dagbladet Information fundet nogle fantastiske og aktuelle eksempler på. I #Farsunivers er det i hvert fald løbende diskussion om ikke vi lige kan….spise oksekød, tage lange bade, hæve temperaturen, flyve på ferie, tage bilen i stedet for cyklen, købe ting og sager fra Wish….(fortsæt selv listen)….og så kompensere senere.

Ongoing diskussion, hvor selv de yngste børn bruger argumenter om langsigtede virkninger, som man ellers kun møder hos forældre der vil overbevise børn om at julemanden skam findes eller hos klimaministre som bruger en Hockeystav til at skyde sine løfter i fremtids fjerne mål.

Og den form for argumentation kan jo forfines i alle aspekter af livet

Thomas vil være en god far senest i 2030
Thomas blev far for lidt mindre end et år siden og har været overrasket over, hvor mange timer han bruger på at skifte bleer og tørre mos op. Det er ikke nemt at få rollen som nybagt far til at passe med arbejdet som kontorchef i en større styrelse.
Derfor har han lavet en strategi: De kommende syv år vil han arbejde igennem, men derefter vil han bruge mere og mere tid hjemme i løbet af 2029 og 2030 med henblik på at nå målet om at være en god far senest med udgangen af 2030.
På et stykke papir har han tegnet en kurve, som ligner en hockeystav, og som viser, hvor god en far han skal være i hvert enkelt år frem mod 2030. Den er heldigvis flad i starten, så der kan han blive på kontoret indtil ved 19-tiden, men til sidst stiger den drastisk. Det er også OK, for det giver en god følelse at vide, at han i 2030 vil nå målet, og faktisk har han allerede nu bestilt billetter til zoologisk have i 2029.

Christine har været utro. Men kompenserer med et troskabsbevis
Til en fest i den løbeklub, hvor Christine har været medlem de seneste fem år, har hun mødt en fyr, som er ti år yngre end hende. De havde sex første gang nede i klubhuset, og det var egentlig ikke meningen, at hun ville gøre det igen, for hun har en mand og to børn, som hun er meget glad for. Men så fortalte hendes veninde om noget, hun ikke havde hørt om før: troskabskompensation!
Det er meget udbredt på klimaområdet, hvor man for eksempel kan flyve hele verden rundt uden dårlig samvittighed, hvis bare man kompenserer ved at købe et stykke skov et sted i verden. Den metode er lige til at overføre på privatlivet. Derfor har Christines veninde skrevet under på, at hun ikke vil bolle uden om i perioden frem mod 2030, og på den måde har Christine frit lejde i hele aftaleperioden. Den samlede utroskabsmængde bliver på den måde holdt nede, hvilket er vigtigt for Christine, fordi hun egentlig er imod utroskab og elsker sin mand og sine børn.

Om saintmichels

www.facebook.com/saintmichels
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *