Enhver ved at en lille pige er lyserød

20130902_183306Forleden var den lille Valbyfamiien ude at spise. Det forgik hos Madklubben på Vesterbrogade, en dejlig lille restaurant, der har mad som passer alle i familien, et sødt og opmærksomt personale, så den mindste synes også det er sjovt at få så meget opmærksomhed.

Så der var lagt op til en dejlig aften. Udfordringen kom først da Far skulle på toiltetet. Da jeg kom op til dem, kunne jeg konstatere at der var en rød og en blå dør, men at der ikke stod hvilke der var til mænd eller kvinder.

Jeg valgte den røde, for jeg følte mig lidt rød og mild inden i, for det var 1 års bryllupsdag og kan man så andet end være glad.

Toilettet lignede nøjagtig det der var bag den blå dør og som Far have frekventeret sidste gang han var på besøg. Så alt var også her i sin skønne orden, indtil Far havde forrettet sin nødtørst og kom ud for at vaske hænder. Der stod en progressivt udseende V esterbro(spelt)kvinde, som målte Far i spejlet og vrængede “Du er vist gået forkert”. Nu kunne Far godt havde sagt noget om stereotype kønsopfattelser med baggrund i ensidig og reaktionær tolkning af  farvaskalaer og at Far her fandeme følte sig rød og let i sindet så han ville have lov at pisse bag rødt, men hvis hun ikke lukkede speltspalten så ville han se rødt.

20130902_183858

“Oh, Oh … hvor går man hen hvis man er en Mand?”

Jeg smilede nu bare skælmsk og overskudsagtigt til hende og tænkte mit, vaskede mine hænder og gik ud til min familie som sad lige der for enden af regnbuen.

Så det endte med at blive en dejlig aften, men forleden var den gal igen. Da kom Far til at købe en bog, der kostede det gule ud af ørene.

Jeg synes normalt ikke jeg er den vilde impulskøber og faktisk plejer jeg heller ikke at købe bøger i et supermarken. Men torsdag aften var jeg lige forbi den lokale Superbest i ulvetimen, og skulle skynde mig hjem til den 11 årige, der passende den mindste.

Lige der lå BOGEN, en dejlig bog i tykt pap med billeder af alle de dyr som Vitus holder allermest af. Der var både heste, grise, kør og får, og så var den på tilbud, kunne jeg se på den gule prisseddel, så den røg i vognen.

20130918_180939

“Far, der står impulse på prisen, ikke tilbud, så det er sgu da hel ok den koster det sammen som prismærket inden under, vær nu lidt moderne, det hedder markedsføring”

Det var først da jeg kom hjem, jeg fik øje på, at der ikke stod tilbud på den gule seddel, men impulse, men hvorfor de så havde klistret den gule siddel oven på en hvid, hvor der også stod 49,95 kr. ved jeg ikke eller måske gør jeg!

Så Far røg lige i den reaktionære farvekodning, hvor gul som bekendt betyder tilbud, så næste gang må jeg hellere gå ind ad den blå dør 😉

Men hvem ved, måske er det en sag for den såkaldte ligestillingsminister  Manu Sareen som tidligere har raset over lyserødt LEGO, for det er vist mere sådanne sager han går op i end de der virkelig kunne rykke ligestillingen når står fast på: Godt at droppe øremærket barsel 

 

Om saintmichels

www.facebook.com/saintmichels
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

En kommentar til Enhver ved at en lille pige er lyserød

  1. Maja Højgaard skriver:

    Ifølge farvekoderne er det vidst også en tøsebog du har købt til sønnike. Lilla himmel?!

    Er selv død træt af kønnede enkelt toiletter. Personligt respekterer jeg det aldrig hvis der er optaget til damerne og ledigt hos herrerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *