Det er jo først syltet når det er delt SoMe

Far har lært at sylte frugt af sin mormor. Det var mest pund til pundsyltning (halv sukker og halv frugt, til jer der tror pund er en britisk valuta)

Når syltningen var overstået skulle den rituelt afsluttes med at skrive etiketter med dato, årstal og syltetøjets navn. Så blev det sat i sylteskabet på loftet på den store gamle gård.
Så var HUN færdig.


Men hun havde jo heller ikke et kamera eller mobiltelefon og var heller ikke på sociale platforme, så hun kunne ikke lave den rituelle deling af foto på alle platforme med bemærkning om “se hvad jeg har lavet” (hvis man altså kan se fabrikationen på selfiet for bare ansigt)

Nå men jeg har altså lavet KIMCHI og selvom jeg også lærte at sylte argurker af de gamle bønder som havde forstand på agurksalat, så var Kimchi ikke på programmet for den enste af de asiatiske smage, som var nået derud hvor kragerne var vendt og jeg voksede op var tee (udtalt med dobbelt vokal og stød, så ordet var længere end kaf, som vi drak når vi ikke var syge)

MEN det, at jeg deler fotoet betyder at jeg har fokus på produktet og nogle af jer vil huske det når I kommer og spiser hos os og måske spørger, skal vi ikke have Kimchi til? (Eller husk lige at spørge for ellers går det i glmslens forrådnelse)Derfor ender det forhåbentlig ikke med jeg har et helt rum med syntede produkter fra haven, sådan som vi opdagede min mormor havde, da hun skulle herfra og vi skulle rydde gården. Hun havde hvert år syltet alt hvad der var at høste i haven, men vi var vist ikke helt så opmærksomme på det, for hun delte det jo kun glasvis og lejlighedsvis når vi sad rundt om bordet IRL.

I #Farsunivers deler vi glad og gerne, men sætter mest pris på når vi også kan smage sammen. Dog går der nogle uger før Kimchi er fermentert helt færdig.

(Og så får i lige et potpourri af noget af det der er fermenteret fra #urbangarden i #farskøkken tallerkensmækkerkapers, hyldebærkapers, grønne blommer til nordiske oliven, grønne tomater, grønne brombær og sikkert mere, men insta har en grænse på ti foto og så er der jo nok ikke mere)

Om saintmichels

www.facebook.com/saintmichels
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *