Halloween slår jul og nytår med mangen uhyggelige længder som højtid

I Farsunivers har der de seneste år hersket en vis uenighed om hvor meget man skal gå op i de der traditionsbundne højtider, hvor man gør en masse fordi det er noget andre forventer,  frem for hvad man har lyst til. Men nu er der grøde og en vis harmoni er ved at opstå ud af fars glæde ved at skræmme små børn. 

Måske de traditionsbundne genvordigheder i farsunivers mest har bundet i den julekoleriske mors ubetingede begejstring for alt der lugter af gran og andesovs overfor en juleskeptisk fars naturlige velovervejde frygt for en kommercialiseret jul i svigermors skød.

Se mere om jul i farsunivers

Men sådan er det ikke mere. I farsunivers han man nemlig fået fordelt højtiderne, således at Mor tager sig af jul, pinse og påske, mens Far søger for den største og mest hellige af dem alle Allehelgen eller som det er kommet til at hede på moderne dansk Halloween.

Så i år var det allerede omkring 1. Oktober at den 7årige og Far begyndte at planlægge, hvordan de skulle overgå den 2 meter lange kiste de sidste år havde lavet ud af den kasse de havde fået køkkenelementer hjem, som blev peppet op med lidt blåt lys, en hånd stikkende op og kirkegårsuhygheligmusik, der understregde stemningen fra røgmaskine nede i den sortmalede kasse.

Desværre havde den lokale Bauhause i år allerede pyntet op til det der jul, så igen i år måtte Far og søn selv i værkstedet og være krea.

Ideen der blev undfanget af den 7årige i år var en uhyggelig heks, med hekselatter, en gryde i kog med røg og blåt lys, samt lysende øjne. Så det har den ældste og yngste maskulinum i valbyhjemmet arbejdet lidt på. Far har suppleret med lidt gravsten og en græstørv, der er blevet løftet lidt så en hånd kommer op ad jorden, bare for hyggens skyld. Men gryden kommer ført i kog i morgen, for alle deltaljerne skal jo ikke afsløres ellers er det ikke noget til at skræmmer alle ungerne i morgen aften. Den der allehelgens skik er nemlig i vækst og der er derfor en vis præstationsangst forbundet med eventen for den aldrende mand, sidste år lykkedes det nemlig at få kø af unger stående uden for haven. Far mente det var fordi hans Allerhelgenspynt var populært, mens Mor mente, at det var fordi ungerne ikke turde gå ind.

Det er så også det tilbageværende konfliktpunkt når højtiderne nærmer sig. Hvor meget skal man gå op i højtiden og traditionen?

Men også her trækker fruen det længste strå, Far er faktisk blevet overbevist om at når nu der er en højtidelig tradition, skal man også holde den i hævd og at skræmme ungerne til Halloween på seriøs vis.

Det var da også årsagen til at der allerede for en uge siden blev hængt skelet ude på huset, så naboerne kunne vende sig til højtiden, helt på linje med når Mor tvinger Far til at sætte julefestlige lyskæder i alle havens uskyldige træer.  På samme vis blev edderkopperne sat i vinduerne og på havelågen sammen med lidt andre højtideligheder, så der også var lidt til avisbud og postmanden (som er af maskulint observans og vi derfor tør kalde sådan)

Så selvom vi ikke helt er færdige med opbygningen turde Far godt skrive på kvarterets facebookgruppe “vi er også ved at være klar til noget Halloween i #farsunivers på Søndervangs alle….selvom mor siger noget om, at vi skal huske noget med at det er små børn 😉 men tænker der nok er en mor eller to der holder i hånden og der venter belønning for enden af uhyggen ;-)”

Det er kan nemlig være nødvendigt med sådan en disclaimer, når speltmødrene i kvarteret vælger at starte deres rundtur i flok allerede i skumringen kl. 17 så de små børn ikke bliver alt for skræmte af mørket eller trætte eller opstemte eller hvad det nu er de ikke må blive 😉

Far morer sig i hvert fald stadig over den mor der stod uden for døren for et par år siden, da Far langsomt åbnede døren med en højttaler forstærkede knirkelyd, hvor hun råbte “der er små børn herude, der er små børn herude” hvilket jo var helt overraskende på sådan en halloween aften 😉 og far måtte lade maske falde.

Videodisclaimer som Far i år lagde på facebook kan du se her.

Om saintmichels

www.facebook.com/saintmichels
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *