En billig etnisk jysk hushjælp (undskyld kulturel udveksling aka #AuPair) vil skabe ligestillet julestemning i #Farsunivers

Så det jul igen, og den travle far til tre knokler for at få overskud til at skulle over til svigermor, der er af anden etnisk herkomst end dansk, for at fejre jul. Det kræver sin mand, så inspireret af de sidste ugers debat om velbjerges familiers ret til billig asiatisk hushjælp, har Far udtænkt et forslag om en kulturel udveksling, hvor unge jyske piger (m/k) kan komme på kulturel udveksling hos familier i hovedstaden, og forsøde midaldrende hovedstadsspeltmænd med lidt jysk forberedelsesjulestemning, mens de unge piger (m/k) samtidig sysler med lidt huslige pligter. Forslaget er udelukkende stillet for at skabe en større ligestilling, da fædre med familiære bånd til eksiljyder ellers ikke har tid til den nødvendige omstilling til jysk svigerjul, og det er altså et samfundsmæssig problem.

Læs alle afsnit om Fars jul her

Det står nemlig alt for sløjt til med ligestillingen i Danmark, lyder det nu også fra uventet kant. Nationalbankens direktør, Lars Rohde, mener, at det står så slemt til, at der er behov for at tage »radikale« midler som tvungen barsel til mænd i brug – og måske snart kvindekvoter siger han til Berlingske, og når sådanne forslag kommer fra samfundets top plejer der at ske noget, men sjovt nok nævner han slet ikke au pair som en ligestillingsinstrumemt.

Når vores kloge nationalbankdirektør siger det, så er vi nok ikke helt i mål med den der ligestilling, og når han bruger fædrebarsel som et væsentligt incitament i kampen, er det nok fordi det er effektivt.

Altså vand på møllen i #farsunivers, som var afsættet for hele univers da vi startede #farsbarsel og #farsunivers. Vi har tidligere beskrevet de samfundsmæssige fordele her men den gang var det primært Far, der kunne fordelene ved fædrebarsel, bakket op af andre feminister, og selvom nogle af dem sad på tinge, så var magten vist også dengang centreret et andet sted.

Man kan dog frygte, at de ideer nationalbanksdirektørens luftede i Berlingske, i samme avis optik bliver til et argument for, at man skal have endnu flere au pair piger. For på chefredaktionsgangen er logikke tilsyneladende, at man ikke må pille ved et system, hvor det er lovligt at bruge filippinske au pair som tjenestepiger. For uden underbetalte sydøstasiatiske au pairs kan danske kvinder umuligt komme til tops i erhvervslivet.

Chefredaktør og alenemor til to små børn Mette Østergaard skrev i Berlingske at det ikke er en uvæsentlig historie, at Mattias Tesfaye vil ændre eller udfase au pair-ordningen allerede fra næste år, fordi han ikke bryder sig om, at filippinerne kommer til at Danmark for at hjælpe pressede børnefamilier. Og skriver “hvis ikke hendes au pair hjalp med alt det praktiske derhjemme, måtte jeg enten vinke farvel til at være nærværende over for mine børn, når jeg er hjemme, eller farvel til mine karriereambitioner.”

Nu er au pair ordningen jo egentlig skabt for at skabe en kulturel udveksling. Men I en moderne individuel argumentationsform, behøver man ikke bruge sådanne argumenter for at begrunde ordninger, der opfylder egne behov. Hvis det kniber kan man eventuelt påklistre nogle identitetspolitiske problematikker. Som f.eks. når en justitsminister hævder at masseovervågning skaber tryghed!!!

Berlingskes massive sammenkædning af au pairs og ligestilling, fik dog en anden debatør Susanne Sayers til at gå i rette med de højtlønnede kvinders ligestillingsargument og skrev i Berlingske “Jeg er ikke i tvivl om, at chefredaktør Mette Østergaards au pair løser et væsentligt problem for hende. Men at gøre en au pair-pige til en forudsætning for flere kvindelige topledere? Ahr, vel?”

Det er også baggrunden for at vi i #Farsunivers har udviklet et forslag om en helt ny au pair ordning, sådan at jyske piger (m/k) får mulighed for at komme på kulturel udveksling i den sydlige del af udkantskøbenhavn eller lige deromkring, hvor Fars behov er (man er vel sig selv nærmest, når man udvælger sine argumenter) og på den vis kan skabe kulturel forståelse for jyske skikke og traditioner, blandt de mange sjællandske mænd, der skal henslæbe julen hos svigerfamilier i jyske indrejsecentre.

Hvis vi ser lidt på den gældende au pair ordning så boede 41 procent af alle au pairer i 2019 i de nordsjællandske kommuner Rudersdal, Hørsholm og Gentofte i følge Politiken. Derfor vil Fars forslag også skabe en større geografisk ligestilling og sammenhængskraft i Danmark, uden at skulle ty til statslige udflytningsplaner.

På den anden side så er Far jo direktør og tjener næste halvt så meget som en chefredaktør, så han kunne nu egentlig nok selv få råd at betale en jyske julestemningspige en rigtig løn eller også kunne han gifte sig med en af dem 😉 ………..og således blev det atter jul i Farsunivers.

P.s. For udenforstående og for ikke at komme i politisk (u) korrekt karambolage med folkestemningen, skal bemærkes at Far har giftet sig med en kvinde af jysk herkomst, hvilket naturligt nok har medført en række integrationsmæssige konsekvenser, samt at Far synes godt om au pair ideen som kulturel udveksling.

Om saintmichels

www.facebook.com/saintmichels
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized og tagget . Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *