Udtryk man ikke skal bruge hos lægen

I en travl hverdagsfamilie kræver det ind i mellem lidt ekstraordinær planlægning når der opstår småskavanker, som kræver lægeligt til- og opsyn.

Således også i den forgangne uge for den lille Valbyfamilie.  To unger havde brug for lægelig assistance samtidig, den ene hos fodlægen og den anden hos den praktiserende læge. De to læger bor praktisk nok i samme bygning på henholdsvis 2. og 3. Sal.

Desværre var de to lægetider placeret i hver sin ende af arbejdsdagen, så Mor og Far fordelte børnebyrden.
image

Mor tog den lidt hektiske morgenvagt og kom i fuld firspring ind ad døren til den praktiserende læge på 3. sal kl 9, registrerede sig ved at kører sundhedskortet gennem kortlæseren og satte sig i venteværelset, hvorefter hun hører en klar barnerøst “Mor, var det ikke fodlægen nedenunder vi skulle ind til?”

Det var det, så den hektiske mor farer op til skranker og siger “I må undskylde, men min mand kommer i eftermiddag med den mindste….nej…altså…der er sket en fejl.. .uhhh tror jeg har fået en hjerneblødning”

Så kan det nok være sekretæren kom op ad stolen og der gik lige et stykke tid inden moderen fik forklaret at det blot var en uheldig brug af et begreb ude af kontekst.

Den historie kendte Far så ikke, da  han en halv dag senere dukkede op med familiens mindste, men synes det var så dejligt at alle damerne smilede så skælmsk til ham.

Iøvrigt et lærerigt lægebesøg for den videbegærlig fader, hvor den unge læge efter et blik på knægtens mave siger “tror det er vandvorter” hvorefter hun sætter sig til tasterne og udbryder “Uhhh man skal ikke Google sådan noget, så kommer der så mange grimme billeder frem”. Det vakte faderen nysgerrighed, så han gik hen og kiggede med, mens hun Google sig frem til mulige behandlingsformer på sygebørn.dk og netdoktor.dk. Det vil Far nok også gøre næste gang, da han trods alt er uddannet inden for søgning og kildekritik. På den måde kan man spare sundhedsvæsnet knappe ressourcer og jo også undgå en del stressede misforståelser, som kan opstå gennem samtale og forskellig brug af begreber.
image

 

Om saintmichels

www.facebook.com/saintmichels
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *