Bedsteforældres overgreb på børns normalitet i ferier

#Farsunivers kan næppe være det eneste sted, hvor man oplever at sende velopdragne og strukturede børn på ferie hos bedsteforældre, for efter få dage at få fuldstændig spulerede og ustrukturede børn tilbage. 

Endnu en efterårsferie står for fald og i #Farsunivers er halvdelen gået med arbejde for Mor og Far, mens alle ungerne har været i Jylland. Den 3årige har været i mormor-morfar-land aka Fars svigermor og svigerfar.

Mange familier kender sikkert til den lettelse, der opstår når beredvillige bedsteforældre tilbyder sig som ferieresidens, i nogle af de mange småferier som danske familer konstant udsættes for.

Til gengæld er der nok også mange forældre der kender straffen. Den straf der promte falder når poderne skal hentes hjem fra ja-universet hos bedsteforældrene, hvor NEJ er et lige så ukendt begreb, som slik er den primære fødekilde.

Derfor opstår der ofte abstinensligende tendenser hos de hjemvente børn som pludselig udsættes for at blive nægtet chokolade med sukker til morgenmad eller når de skal til at indgå i et normalt hverdags liv.

Tendenser som kun forstærkes af, at aktivitetsniveauet bliver kraftigt nedsat ved hjemkomst til forældrene, da bedsteforældre ofte har planlagt oplevelserne i 12 timers intervaller kun afbrudt af pauser til sukkerindtag og almindelig overstimulering af de små uskyldiges sanser. Et niveau som den almindelige og normale børnekernefamile ikke kan hamle op med.

Derfor er hjemkomsten ofte præget af gråd og tændes gnidslen når ungerne ved hjemkomst rammes af normaliteten, hvor der både optræder regler, struktur og krav om egen aktivering.

halse

Her artikel fra Politiken, som viser hvad det kan udvikle sig til

Efter hjemkomsten begynder derfor en permanent forhandlingssituation mellem børn og forældre, for langsomt at vende tilbage til en hverdag. Det kræver både tålmod og en masse kompromisser.

I Farsunivers kunne man i dag f.eks. høre følgende sætning udtalt “Ok, men så kun ėn kage og efter rugbrød, også selvom det var omvendt hos mormor”

Timelange forhandlinger som forældrene er dømt til at tabe.

Men i Farsunivers giver vi nu ikke op, for det er beboet af et par forældre, hvor hvem forhandlingsdeciplinen ikke er fremmed, så de stikker ikke op for bollemælk, omend det er udmattende for alle parter og derfor let kan ende i søndagsituationer som denne.

image
I Farsunivers er vi yderst forstående over for ungernes adfærdsvanskeligheder, når de udsættes for miljøskift, som overgang fra bedsteunivers til #Farsnivers. Men det er jo ikke deres skyld, at det kan være vanskeligt at lande, når de har befundet sig i et nej-frit miljø, kombineret med den konstante forstyrrelse der opstår når de hele tiden udsættes for aktiverende stimuli, som opstår i når man har alt tid til rådighed for forkælelse.

Den moderne bedsteforældre dokumenterer selvfølgelig også aktivitetsniveauet for at kunne dele digitalt på div. sociale platforme.

Således er#Farsunivers i de sidste tre dagen blevet udsat for et tæppebombadement af fotodokumentation fra Svigermor, og er derfor fuld af forståelse for at knægten er faldet i søvn på køkkenbordet, uden at kunne spise ret meget af sin kage, sådan ville Far også have reageret, hvis han så massivt havde været udsat for Svigermor.

image

projekt spolér børnebørn foreviget hos en professionel fotograf

image

når kusinen skal have spænder i håret

 

image

så skal fætter også …. selvom han faktisk er opdraget med maskuline værdier af sin Mor

image

Nej det er da slet ikke for tidlig med nisser hos Mormor, så må forældrene jo bare forklare ham der er 3 måneder til jul når han kommer hjem

image

Taffel på kongeslottet, for mindre kan jo ikke gøre det, når man skal have feriefrokost

image

Man skyder da ulve…..i Kolding

image

image

image

image

image

p-tærter bager man da selv, ikke noget snyd med at købe i supermarked

image

image

Ja ja det spøger skam på gangen hos Mormor og Morfar, og forældrene må så leve med de mange mareridt som følger i ugerne efter

Posted from WordPress for Android

Om saintmichels

www.facebook.com/saintmichels
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *