Etniske konflikter har udgangspunkt i manglende dannelse, i hvert fald de jyske i Valby

I verden udspiller sig etniske konflikter i det store og det små. Uanset om det er stor eller småt, er det noget der fylder for det enkelte menneske. Der er mange kloge hoveder, som mener de entydigt kan indhegne årsagerne til sådanne konflikter. I #Farsunivers vil vi gerne sætte spørgsmålstegn ved entydige forklaringsmodeller, og gøre opmærksom på at vi nok har fundet den rigtige.

Det taget sig udgangspunkt i at der i Valbyhjemmet, har udspillet sig endnu en etnisk konflikt. Det har medført at vi i Farsunivers må spørge alle de alle andre ekstreme kontrolsfreaks om grænsebomme har noget som helst effekt på at forhindre etniske konflikter. I hvert fald må vi konstatere at antallet af etniske konflikter i Valby ikke er mindsket af indførslen af grænsebomme.

image

Storebæltbom til Jylland hvor svigermors bil færdes så ofte og hjemmevant

Der har vist sig en klart mønster i at de etniske konflikter i Valbyhjemmet tager sit udgangspunkt i forskellig kulturel baggrund eller hvad man kunne kalde mangel på dannelse fra de der kommer udefra. Far har et betydeligt datagrundlag for den påstand. Han er nemlig gift med en etnisk jyde, hvis hele familie har sine kulturelle rødder i det mørke Jylland. Indtil videre er de dog gudskelov blevet forhindret i familiesammenføring. Derfor har svigermor stadig sin bopæl på den anden side af bommen. Men påvirkningen er massiv, ikke mindst på grund af de hyppige besøg. Det man i tidligere tider kaldte dannelsesrejser, men som i nutidens etniske miljøer kalder vist opdragelsesrejser.

At Far endnu engang retter sin opmærksomhed mod de etniske konflikter skyldes at Farsunivers igen er blevet udstillet i medierne, ihvert fald de sociale.

Denne gang var det den etnisk jyske ægteviv, som synes hun ville dele en helt privat morgenkonversation mellem hende og den travle fader, mens han hastede afsted på arbejde.

Hun fandt åbenbart konversationen så almen interessant at hun havde delt deres sms’er på facebook.

SMSsamtalen mellem dem handlede om aftensmad, som helt undtagelsesvis ikke lå faderen på sinde denne morgen, han var nemlig lige vendt hjem fra diplomatisk rejse i FNs tjenste, fyldt af erfaringer som han synes kunne tjene landet.

Det kan man læse om her FN’s kulturbevarende styrker #UNESCO

Men pludselig var det blevet hverdag og alle kunne på facebook læse om, at den jyske mor synes man kunne spise børn og ægtemand af med hotdog en fredag aften.

For faderen endnu et eksempel på de etniske udfordringer der er med integration, når dannelsniveau er så forskelligt som det er mellem jyder og sjællændere, noget som for mange danskere inden i speltbæltet nok kunne have endt i en konfliktoptrappende situation

Jyder

Nu havde faderen jo heldigvis været til UNESCO møde og lært hvad diplomati kan bruges til hvis man er lidt taktisk og smidig i forhandlingen. Måske havde han ikke ændret verden på sine møder i Paris, men på grund af hans tro på demokratisk samtale, blev hans middagsbord fredfyldt dækket med diplomatiske kompromisser og noget for enhver smag.
image

Faderen er ganske klar over at en sådan tilgang til etniske konflikter er ganske politisk ukorrekt. At integrere særlige kulturelle skikke på et dansk bord lever på ingen vis op til gængse politiske assimilation krav og at sådan en eftergivenhed kan medfører frygtelige konsekvenser andre steder i samfundet som f.eks. at plejehjem serverer halalslagtede kyllinger eller daginstitioner i speltbæltet pludselig må opgive sukkerpolitikker og accepterer kanelsnegle til fødselsdage. Faderen ved godt, at en så pluralistisk tilgang til etniske minoriteter nok ikke ville blive accepteret af det bestemmende flertal, hvor der kræves total assimilation, men nu er det jo blot i det lille Valbyhjem, så han håber det går an.

I #Farsunivers tror vi stadig på den demokratiske samtale og på komprimisset som udgangspunkt for vores samliv, uanset om det ondskaben viser sit grimme hoved ude i verden eller det er den lille twist på middagsbordet. Vores alles sammens frihed kræver vi deltager i fællekabet og udfordre det vi selv synes er rigtigt.

Til gengæld må han nok leve med, at han, af sin kone og tidligere venner udstilles på de sociale medier netop fordi han både har dannelse og smag.
image

Om saintmichels

www.facebook.com/saintmichels
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *