Når mænd og kvinders planer koliderer

I Farsunivers laver man madplaner eller det vil sige, det gør Mor. Det gør hun for at spare tid og penge. Og det virker, bortset fra de uger hvor der står “Far køber fisk” for så fordobles det ugentlige madbudget på én dag, eller det er i hvert fald den feminine påstand, men det er vist alternative fakta.

I dag havde Mor skrevet “Boller i karry” på madplanen. En udmærket dansk og nærende ret, som ovenikøbet er den 17åriges livret. Nu forholdt det sig blot sådan, at Mor var ude at rejse et par dage, så da den 17 og 14årige over morgenmaden meddelte de ikke var hjemme at spise, var Far tvunget til at finde på et alternativ. Det synes den 4årige ihvert fald, da han slet ikke kan li boller i karry. Så Far var ligesom tvunget til at køre forbi fiskehandleren om eftermiddagen, inden han hentede den lille i børnehaven.

Så knægten var begejstret, da han blev hentet og stillet i udsigt at skulle hjem at pille rejer eller flå dem, som han så dramatisk udtrykker det. 

Far havde valgt den billige udgave af tilbehør bestående af nudler, chilli og ingefær kogt ind i lidt soja og øl (så Far måtte desværre trække en øl op, og drikke det overskydende, men det opdager fruen næppe heller)

Rejerne blev flået, vendt i pankorasp og stegt dybt i gryden. Far havde behændigt undgået den fælde som Mor havde opdaget, da hun i juleferien lavede status over hele årets økonomi. Familiens økonomi var godt nok i balance og madbudgettet balancerede også…..næsten, for som fruen konstaterede “de uger hvor du skal uspecificeret til fiskehandler bliver vores madbudget fordoblet og der står altid Irma på kontoudtoget når du har købt fisk og det er ikke små beløb”

Alt det behøvede drengene i Farsunivers slet ikke tænke over, mens rejerne lifligt knasede mellem tænderne, Far havde nemlig undgået Irma.

Om saintmichels

www.facebook.com/saintmichels
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *