Mon selfiestænger kunne få flere mødre til at deltage i børnehavens forældresamarbejde?

Forleden var der forældremøde på Stjernestuen i den 4åriges børnehave. Man startede med en præsentationsrunde, hvor alle sagde navn navn og hvem de var fædre til. Indtil man nåede til den sidste forældre, hun præsenterede sig som Far til Cecil……..men blev afbrud af maskulin latter. For godt nok havde hun som eneste kvinde vovet sig ind i fædrenes territorium, som forældremøde på Stjernestuen er, men det gjorde hende jo trods alt ikke til FAR.

Forældremøde på Stjernestuen i Magrethegaarden, hvor der både deltager én kvindelig forældre og en kvindelig pædagog.

I vores kønsstereotype verden oplever vi ofte at kvinder er dem der tager sig af børn, både når der skal holdes barselsorlov, ansættes pædagoger eller skiftes bleer. Godt nok er den offentlige debat for tiden præget af nybølge fjerdegenerations blå feminister, der påstår at hvis bare de klæder sig sexet og poster det på instagram, så har vi ligestilling mellem mænd og kvinder. Sådan forholder det sig nu nok ikke helt ude i virkeligheden.

Den såkaldte fjerde bølge feminisme, som mener ligestilliing kommer af at klæde sig udfordrende eller hvad påstanden nu er, men der er så meget modne mænd ikke forstår – Det kan I læse om her

I vore daginstitutioner er det primært kvinder der er ansat til at passe vore børn. F.eks. forholder det sig sådan at der kun er omkring 50 mandlige pædagoger ansat i vore vuggestuer, vel at mærke i hele landet. I Farsuivers har vi været heldige at mindstemand har gået i en integreret institution, som har haft mænd ansat. Sådan har det været lige fra vuggestuen til han kommer ud i den anden ende som skoleklar. I Farsunivers er vi af den opfattelse, at det er sundt for vore børn, at være omgivet af både mænd og kvinder, med de forskellige tilgange til livet som forskellige kromosomer nu giver.  Det er også en udfordring for synet på kønroller, hvis børn gennem hele deres opvækst kun oplever, at det er kvinder der er ansat i lavtlønnede omsorgserhverv, som åbenbart ikke er særlig attraktive eller omgæret af prestige, i hvert fald for mænd.

LÆS #farsbarsel 63 – en institutionel hverdag truer

Spørgsmålet er om fjerdegenerations selfie snakkende kavalergange ændre på det eller det er helt andre tiltag der skal til for give vore børn en anderledes pluralistisk tilgang til kønsrollerne. Måske Far som er næstformand i børnehaves bestyrelsen, skulle bede Martin som er formand, om at sætte på dagsordenen, hvad det er Magrethegården har gjort gennem årene, lang tid før fædrene satte sit til bordet for at skabe dette mere kønsbalancerede klima i hele institutionen. Det kunne jo være andre kunne lære noget, og vi kunne jo dele det hele på insta, eller hvor fjerdegenerations feminister nu er, for det er ikke i forældrearbejdet i vores børnehave.

(I dette postfaktuelle samfund, bør nok tilføjes at mødrene traditionelt plejer at udgøre et i flertal til forældremøderne, måske derfor var opmærksomheden så stor over at mændende pludselig var de mange. Red.)

 

Om saintmichels

www.facebook.com/saintmichels
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *