Hvem har lært knægten at æde levende rejer #Farsunivers eller #NOMA

På med vaders – og så skal vi sammen med naturvejlederen ud og fange rejer, krabber og andre smådyr ved Søndre Strand. Vi fordyber os i havets mindste dyr og lærer, hvordan du genkender de forskellige arter fra hinanden. Fangsten bringes med til Opdagelsens udekøkken, hvor vi sammen laver lækker vild mad og bagefter smager på havets herligheder”

Et par garvede fiskere på¨kystfiskeri . Foto: Martin Håkan / CoverGanda.dk

Et par garvede fiskere på¨kystfiskeri .
Foto: Martin Håkan / CoverGanda.dk

Far havde fået gummistøvler og billetter til arrangementet “RØR EN REJE OG KLAP EN KRABBE” af sin håbefulde 5årige søn, da han fyldte år. Far har nemlig aldrig ejet et par gummistøvler eller strøget rejer, men hvad gør man ikke for sine unger og med et setup, hvor man skulle æde det hele bagefter, så mente Far at det nok skulle gå alt sammen. Når nu knægten så gerne ville på havet.

Traditioner opbygges af gentagelser, så da Far rundede de 50 år her året efter, havde den 6årige sørget for, at nu var det blevet en tradition, ved at invitere på havet endnu engang til Fang og smag havets herligheder . Det var så fedt og familie snakkede hele vejen hjem, om hvor ærgerligt det er at ikke flere kommuner investerer i så levende naturvejledere og fælles udekøkkender, som borgerne kan bruge. Det koster så lidt i forhold til det afkast der er i  fællesskab, sammenhæng og fantastisk oplevelser som oven i købet smager godt. Men den udregning kan CEPOS nok vende på hovedet.

20180527_171051

Men det afholdt ikke os i at få vaders på og ud at skubbe rejenættet over sandbunden og sandelig om ikke det blev fyldt med små hesterejer og tigerreger.

Sidste år løb den 5årige i #Farsunivers straks hen og spurgte naturvejlederen om man måtte spise de rejer man fangede….

“Øhhh ja men de er jo levende”

Den ellers så kræsne 5årige synes det var sjov at spise de levende rejer, selvom han synes de var lidt salte. Men han lænede dog lidt til alle de andre deltagere og det ventende udekøkken med alle strandurterne.

Naturvejlederen kunne godt huske den lille rejespisende dreng, så i år var det en event som alle tog del i.

Naturvejlederen lægger op til regestrygning Foto: Martin Håkan

En fantastisk dag med Svendstrup Naturskole i Køge kyst alias Kommune. Vi var 6 børnefamilier der deltog i arrangementet og helt usædvanligt DELTOG alle faktisk og var nærværende. Vi havde nemlig alle våde fingre, så vi kunne ikke bruge vore mobiltelefoner

Far, mor og barn i #Farsunivers

Mor var også med og kom også i vaders, selvom hun ikke var helt tryg ved at røre rejerne og da slet ikke ville smage dem rå og friske, så det måtte drengene tage sig af.

Med mor i front Foto: Martin Håkan

 

Vi skal se hvad de andre haf fanget og fortælle man kan spise det LEVENDE Foto: Martin Håkan

Mon der er andet end hesterejer? Foto: Martin Håkan

Foto: Martin Håkan

Men da der skulle laves bøgebladedrik og mælkebøttedrik trådte Mor i karakter i det fantastiske udekøkke “Køge kyst” har etableret og hvor alle deltagerne gik op efter at have strøget rejer en lille times tid. Her blev man mødt af en anden naturvejleder, der have tændt bål, plukket strandurter og suppleret op med et par makreller, lidt nordsø rejer, hvedemel og kartofler. Så de 6 deltagende familier gik frisk igang med at omdanne naturens råvarer til frokostretter efter naturvejlederens kyndige vejledning. Mor med drikkevarerne og Far med at kreerer fire retter med de mikrosmå rejer efter egen lyst, da han er så meget mand at han ikke evner at følge en brugsanvisning.

I #Farsunivers vil vi prøve det igen. Og har allerede bestilt en rejenet (eller rejehov som vi lærte det hed)

I Farsunivers har vi også investeret i en bog om strandurter (og stjålet strandkarse med hjem og plantet i haven, da bladende har en fantastisk peberodssmag som bare skal udnyttes i Fars køkken)

Strandkarsen som nu gror i Farsunivers

Strandkarsen dannede også grunden i Fars rejesalat, hvor en håndfuld hesterejer blev ristet i en sjat rapsolie på en bålpande, og derefter rørt med majo og finthakket strandkarse.

Bon appetit og husk at de danske strande er meget mere velegnet til at stryge rejer end at bade fra (Far går ikke i vand der er under 25 grader, da det ikke er godt for det menneskelige legme. Red)

Om saintmichels

www.facebook.com/saintmichels
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *