Cirkus Summarum – Et DR børneunivers når Public Service er bedst

Fish and chips var klart den største nyskabelse i Cirkus Summarum for madørene i #Farsunivers. I forestillingen lagde de fantastisk ud med Milles fortælling om at kærlighedskraften dog er den største og alle skulle kramme, men hun blev brat afbrudt af direktøren og bedt om at stoppe sin “politisk korrekthed og venstreorienteret hippiepis” og så var vi ligesom i gang med Public Service når det et bedst.

20170712_165621I Farsunivers er vi vilde med ramasjang og alle deres politisk ukorrekte karakterer som på den mest upædagogiske vis sætter vore værdier i relief, så vi lærer at sætte pris på dem uanset alder. Alle de figurer som også optræder i Cirkus Summarum, når det bliver sommer til alle de totalt udsolgte cirkusforestillinger. Og JA det er en konkurrent til det traditionelle cirkus, men der er nik en grund til at den professionelle helhed hos Summarum får ungerne til at vælge netop det cirkus til.

Vi har tidligere skrevet om universet og det at DR endnu engang skabt helhed i vores børns liv, og skabt et fælles referencepunkt for en generation, som vi ellers har dømt ude fordi de er digitalt indfødte. Men ungerne har en fællesshed og kan snakke MGP eller Cirkus Summarum når de mødes, på samme vis som Løkke og hans generation taler om Matador. Og selvom vores Statsministers fortrukne tv underholdning tilsyneladende stadig er den udmærkede danske serie , så er der jo andre der har opdaget, at der har en vis udvikling i mediebilledet og vores medievaner siden sidst i 70’erne, hvor den løb over skærmen første gang.

Det er det DR har fanget, når de skaber et univers som danner vore børn, sådan som de har gjort med Ramasjang og Cirkus Summarum. Men Ramasjang er meget mere end blot en broadcast kanal, som skaber kvalitets underholdning og identifikations på TV. Det er også en app, med masser af spil og læringselementer, en hel del fysiske bøger og spil, en del arrangementer med de kendte værter rund om i landet, en cirkusforestilling og en site på nettet. Men ud over det, så er det altså alt det som de sætter i gang hos ungerne i fællesskabet, når de er off og leger sammen i deres egne fællesskab.

For det er vel det, som public service handler om. At skabe den fælles fortælling, som fører til  engagement og deltagelse. Det fælles der samler i et stadigt mere splittet samfund mellem dem der har, kan og vil og dem der ikke har, kan eller vil det samme.

Så tak til DR for endnu en fantastisk oplevelse, hvor den 5årige stadig hopper dansende rundt og fortæller om de abstrakte bobler som var temaet i årets cirkusforestilling. Den oplevelse af, at befinde sig i en generthedboble eller en surhedsboble og hvor vigtigt det et bryde ud af boblerne og det gør man bedst ved at tage del i fælleskabet.

Det er jo også hele temaet for Cirkus Summarum “Det er sjovt når alle er med” hvilket vel også kan betragtes som politisk ukorrekt i dagligdags politik. Men det kræver mod at lave Public Service hvis det skal favne fællesskabet.

20170712_164325

Læs også Hvorfor er det de, som snakker om danskhed der skærer i dansk public service og hvordan Far kom med i MGP  

 

Om saintmichels

www.facebook.com/saintmichels
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *