Med curlingmor i køkkenet til Roskilde Festival #RF17

I #Farsunivers har Mor været i køkkenet  (og det er hun ganske ferm til, det er bare sjældent Far gir hende plads). Anledningen var at den 17årige skulle til Roskilde Festival og så skulle der jo laves mad så det lille pus kunne få fast føde med. Derfor forlod Far køkkenregionerne med bemærkning om curlingmødre og “når knægten kan finde ud af at drikke bajere i en uge, så kan han vel også selv sørge for mad, dengang Far var ung og på Roskilde da….”

Den moderne moder ved at der er berydelig forskel på at tage til fremmede lande for at købe billig sprut og øl i forhold til at skulle sørge for indtag af fast føde for en 17årig, så her en sund madtil en uge på Roskilde

Den moderne moder ved at der er betydelig forskel på at tage til fremmede lande for at købe billig sprut og øl i forhold til den uoverstigelige opgave det er for en teenager, selv at  skulle sørge for indtag af fast føde, så her er Mors sunde mad til en uge på Roskilde

Men den forstandige Mor lod Fars minder og manglende omsorg for den lille teenagedreng overhørig, mens hun hjalp med indkøb, pakning og catering til hele ugen, inden hun satte bilen i gear så hun kunne hente og bringe knægt, kammerater og den vældige oppakning ud på dyreskuepladsen og tilbage igen, når det begyndte at regne eller de unge mennesker lige skulle hjem i bad eller have varmen under den moderlige vinge.

Far har i ugens løb til gengæld fået vabler på tungen i indæt sammenbidthed for ikke at løber over med fordomme om ungdommen i dag, men har dog fundet meningsfælder fra andre modne roskildefarere uden for hjemmets trygge curlingbane.

Men måske forveksler Far naturlig moderlig omsorg, med fordommene om overbeskyttende curlingforæædre skabt af en mediehype i de sociale mediers ekkokamre.

Som Information konkluderer i dag så har folkestemningen hele ugen (endnu en gang) “bandet og svovlet over curlingforældre. Sagen handler denne gange om Roskilde Festival, der har modtaget en håndfuld vrede Facebook-beskeder fra forældre, der klager over, at festivallogistikken og det våde vejr er for hårdt for deres børn. »De er våde og frysende, og det er bare ikke i orden!,« skrev en. Og så brød helvede løs.”wpid-logo-roskilde-festivallenPNG-749039.png

I den kontekst må den aldrende patriark i Farsunivers, jo også erkende, at hans ægteviv trods alt har været noget længere nede i behovspyramiden end de (FIRE!!! eller i hvert fald ret få, som det vist efterfølgende viste sig) mødre der havde skrevet om teltpladsernes manglende orden på Roskilde Festivalens Facebookside.

Folkekirkens Nødhjælp udsendte en ironisk video, der opfordrede alle til at donere penge til ’ofrene’ ved at sende en SMS med ‘Curling’ til 1911 – videoen er blevet set knap to millioner gange.

Så det var ikke kun Far, men hele Danmark, der buhede af de dumme curlingforældre, men som Information videre skriver, så forsøgte professor i udviklingspsykologi ved Aarhus Universitet Dion Sommer samtidig at mane til besindighed.

»Der er intet empirisk belæg for det,« sagde han til Jyllands-Posten. »Jeg har undersøgt 4.500 danske forældre med børn og spurgt til deres opdragelsespraksis og omsorg, og andelen af overbeskyttende curlingforældre var nede i promiller. Så det er et fantom.«

Men ingen lyttede. De havde alt for travlt med at vise verden, hvor afslappet de selv tog forældrerollen – det gøres nemlig bedst ved at skælde ud på noget, som slet ikke findes: curlingforældrefantomet.

Men folkestemningen retter sin forargelse imod det forkerte. Den største udfordring for den moderne børneopdragelse kommer nemlig ikke fra overpylrede forældre – den kommer fra det konkurrenceprægede præstationssamfund.

»Samfundet er blevet mere krævende, barskt og råt i forhold til vores små børn,« sagde Dion Sommer til Jyllands-Posten. »Alle kommuner har en agenda om tidlig læringsstyring og test fra småbarnsalderen, og så har vi en testskole, som man aldrig har set lignende.«

Så som alt andet handler det måske om, at verden ikke er helt så sort-hvid som den ofte fremstilles i medierne og forstærkes på de sociale medier (og i Farsunivers), proportionerne er at der findes curlingforældre og de unge måske ikke er så hårdføre som da Far var ung, men de unge klarer sig jo ude i virkeligheden, selvom Mor giver dem mad med. I #farsunivers landede det hele også på lykkeligste vis ved at den 17 årige ringende efter sin Mor, da det hele var ved at regne væk om fredagen, så Mors bekymring om det lille pus skulle overleve kunne få ro, den 17årige havde fået en på opleveren og Far undlod at fortælle om at den gang han tog på festival, så blev han der altså til musikken stoppede om søndagen, også selvom det regnede (eller måske kom han til at nævne det en enkelt gang, men han var jo heller ikke taget afsted en uge i forvejen for at ligge i kø, for at komme til at stå i kø)

For som den 17 årige på et tidligt stadie af forberedelserne med at lave lister, arkitektegne lejeren og planlægge logistik af de store mængder flyttegods der skulle med sagde så “kan jeg nok ikke bruge dine råd til så meget, for jeg tror du tog til Ros for at høre musik”

wpid-20170701_155609.jpg

Om saintmichels

www.facebook.com/saintmichels
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *