Ægteskabelige forventningsafstemninger til nytår

“Vitus vil du med ind og fange Pokemons på Christiansborg, for Far skal lave mad hele dagen” spurgte den kvindelige del af farsunivers der har sin daglige gang i magtens korridorer, den 5årige over morgenbordet. Det overraskede den gastronomiske far, altså ikke at der er pokemons på Christianborg, for det ses af den daglige nyhedsstrøm, men at han skulle lave mad hele dagen. De havde jo aftalt en hurtig middag, inden ungerne skulle ud………….så der skulle nok en forventningsafstemning til. Spørgsmålet for den moderne ægtemand er så, skal han korrigere konens forventninger eller reviderer egne planer. Gæt eller læs dagens Farsunivers. 

maxresdefault

I #Farsunivers skal Mor og Far fejre nytårsaften…..helt alene….med den 5årige. Egentlige skulle alle fem i det lille valbyhjem havde spist sammen, da den pylrede jyske Mor ikke bryder sig om at de store teenagere føjter (Jysk for at cruise) rundt på må og få i det københavneske natteliv. Derfor var den oprindelig aftale, at Far lavede hurtig mad til alle og der derefter var en mulighed for at deltage i kontrolleret selskabelighed hos venner. Det betød at der ikke skulle laves den helt store kulinariske udfoldelse i Fars køkken,  men et par hurtige retter, så der var tid til at deltage festivas.  Men de beregnende teenagere fik i processen overbevist deres mor om at private fester i speltsegmentet var trygge rammer, så med sund mad i udsigt og kontrolleret alkoholindkøb, fik de lov at drage ud i den københavnske kreative klasses, for det ved den jyske mor jo er helt trygt.

ingerKonsekvensen for Fars planlægning var så umiddelbart, at der kunne skrues endnu mere ned for de kullinariske forventninger, da den 5årige var ret kræsen og da konen af jysk oprindelse, kunne han nok nå i mål med brun sovs og friturestegte skaldyr. Altså indtil fruen bekendtgjorde sine indirekte forventninger over morgenbordet, da hun inviterede den 5årige ind til den parlamentariske forsamling af Pokamons.

Så Far gik stille ud i køkkenet, åbnede køleskabet, og overvejede hvordan skaldyrene og det lille lam kunne blive til en rigtig besværlig middag, som han kunne bruge hele dagen på at fabrikere.

Mens han satte lidt vin på køl, ihukom han læresætningen fra barndommen i mormors  landkøkken, om at ikke at springe over hvor gærdet er lavest, Så mens han planlagde, fabrikerede lige et hurtigt menukort, så fruen kunne se hvad den første del af aftenen bød på. Så mon ikke farsunivers endnu engang har fået forventingsafstemt årsskiftet – og Far siger ikke et ord om #metoo og det at leve op til uudtalte magtstrukturer i det matrikalske samliv.

menu nytår

 

 

Om saintmichels

www.facebook.com/saintmichels
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *