Man spærrer da børn inde for at skabe læselyst

Mens Far holdt oplæg i Esbjerg om børns læseLYST, sendte svigermor foto til ham, hvor hun TVANG hans eget afkom på den mere håndfaste vis, så er det svært at finde en grimasse der kan passe

Fars skulle til Jylland og det skabte nogle logistiske udfordringer. Mor var draget til Grønland og da den 6årige ikke ville være alene hjemme, måtte turen gå forbi mormor og morfar. Det er der som sådan ikke noget galt i, da de både gav aftensmad og sørgede for logi. Det skulle da lige være det med at knægtens mormor også er Fars svigermor, men det har hun jo efterhånden lært at leve med, og hun var trods alt glad for at kunne være sammen med sit barnebarn i et helt døgn. Far kunne også være i setup’et, da svigermor trods alt er pædagogisk uddannet og Svigerfar også var hjemme.

På trods af at svigermor startede morgnen med at støvsuge svigerfars legomodelfly, inden drengene skulle lege med det, var yndlingssvigersønnen rimelig tryg ved knægtens ophold i det jyske.

Så Far drog frisk afsted fra svigerforældrene i Kolding til Esbjerg, hvor han skulle planlægge Bibliotekspolitisk Topmøde med temaer som National Læsestrategi og ikke mindst børns læselyst.

Bedst som mødet er i gang og Far kloger sig i et oplæg om hvor essentielt det er for samfundsudviklingen, at styrke børnenes læselyst. At det er lysten til læsning, der skaber den læsekultur som styrker evnen til at læse længere tekster og fordybelse…..Lige da, tikker der en MMs ind fra Svigermor.

Her åbenbarede hun et foto med en mere håndfast pædagogisk løsning på at få ungerne til at læse mere. Hun have spærret dem inde i en kasse og har sikkert truet med dallerbakker, hvis de ikke læste.

Far ved godt, det ikke er dannet at tjekke sms’er under møder, på den anden side frygtede han jo også for sig afkoms ve og vel i svigermors varetægt. Men i hvert fald var det svært at finde en grimasse der kunne passe i hans talestrøm om at skabe en læsekultur der bygger på lyst, så fremover lader han nok mobilen blive i tasken.

Om saintmichels

www.facebook.com/saintmichels
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *