En dreng der gør rent er da en pussy

“Du er en pussy, du er en pusy, for du gør reént” lød det, på den der universelle drillende melodi, som alle børn kan. Sangen kom ude fra trampolinen, hvor den 18årige hoppede sammen med den 6årige lillebror og så kan det nok være den gamle feminist inde i køkkenet spisede øre og…..

Det var en af de der fredage, hvor ugen var ved at falde ned og på plads. Far gik og lavede mad i køkkenet, efter at have købt ind på vejen hjem, mens storebror havde hentet mindstemand i børnehaven. Far havde nået at sætte en vask over og havde lovet, at han ville forkæle drengene med mandemad, når nu de var alene hjemme. I dag var det kæmperejer dyppet i beignetdej og pankorasp inden de røg i frituren. Til rejerne var der hjemmerørt majo med lidt strandkarse i, så de også fik lidt grønt. Så drengede var glade da de grinede og lystigt snakkede løb ud i haven, på vej mod på trampolinen.

Mor var i Grønland så alt åndede fred og ro i den maskuline idyl, og Far kunne tage en af de mørke stærke øl til at ramme ugen ind i. Den lille kom hurtigt spurtende ind i køkkenet og tog alle viskestykkerne fordi trampolinen er våd, så lidt rettidig omhu, havde de formået at opdrage dem til. tænkte den eftertænksomme og helt afslappede Far.

Et øjeblik efter stivnede den modne feminist i køkkenet dog, ude fra haven lød nemlig en vedholdende enerverende sang “Du er en pussy, du er en pusy, for du gør reént. Du er en pussy, du er en pusy, for du gør reént. Du er en pussy, du er en pusy, for du gør reént” på den der universelle drillende melodi, som alle børn kan.

Det var den 18årige som åbenbart følte sig kaldet til at lære den 6årige noget om kønsroller. Det skar lidt i hjertet på den gamle mand bag kødgryderne og gav anledning til en smule forundring over hvor gymnasiedrengen, havde samlet den kønsstereotyp op.

Så Far tænkte, at han måske selv havde lagt ved til det bål, ved at have lovet “mandemad” til deres drengeaften.

Så menuen blev resolut ændret til Tomatsalat med bøffelmozzarella og basilikum, abrikossalat med mynte og kartoffelsalat med den standkarsemajo han havde nået at lave før han blev afbrudt af den syngende teenager.

Og så kan I jo selv gætte hvad morgendagens drengeaktiviter blev ændret til. Så kan de lære det, tænke den ellers eftergivende og forhandlingsvillige fader.

P.s.

Far har for år tilbage erkendt at verden ikke er sort/hvid, at der er forskel på mænd og kvinder, samt at det faktisk er ret dejligt med den forskel. Men på trods af det forunderlige i forskelligheden, skal man kun udfordre dét, der bare bliver til stivnede fordomme (og ingen kønskamp uden humor). Så efter drengene var bænket omkring bordet med salater og belært om at man ikke blev mindre maskulin af at gøre rent, at “pussy” var et totalt nogo ord at bruge og at Far faktisk var ret maskulin, selvom han var huslig, opstod en momentan stilhed. Og et skælms blik i den 18åriges øjne nåede ikke helt at blive til hverken smil eller joke omkring den faderlige maskulinitet. Lige der skulle der bare være stille. Helt stille et øjeblik.

Så gik Far ud i køkkenet og hentede resten af menuen, så det kunne blive en rigtig drengeaften.

wpid-20180622_1829594011413000085408079.jpg“For lidt” “for meget” og den gyldne middelvej, selvfølgelig findes der ikke mande og kvindemad, kun fordomme og traditioner om det, men drengene skulle under alle omstændigheder støvsuge dagen efter.

Om saintmichels

www.facebook.com/saintmichels
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *