Hvorfor tror mindstemand at det er kvinder der gør rent?

I #farsunivers gør Far mindst lige så meget rent som Mor (i hvert fald, hvis du spørger ham selv) alligevel tror den 6årige at det er en kvindeopgave at gøre rent, hvor kommer den ide fra?

Når Far og knægt om morgenen går ned til bussen for at kører i skole, går de forbi et hus som ligger lige ved siden af en stor byggeplads på det gamle grønttorv i Valby.

Uden for det hus, står der ofte en flok mænd i arbejdstøj og ryger, de er alle mørkhårede og taler et sprog som far og søns sprogkundskaber ikke rækker til at forstå. Så helt fordomsfuldt er far og søn blevet blevet enige om at de nok er polske håndværkere, der bor sammen og arbejder på den store byggeplads.

Forleden da far og søn gik forbi havde de fået et hjemmelavet piktogram op, som nok skulle have en adfærdsregulerende effekt på ikke at tage mudrede støvler på ind. Det vakte selvfølgelig også interessen for familiehovede med de tre hjemmeboende børn, for tænkt hvis det havde effekt.

Den 6årige havde en noget mere stereotyp opfattelse af hvad der var på spil her, da han konstaterede “det er fordi der er rigtig beskidt derinde, for de ryger jo” hvortil den alfaderlige ex-ryger bemærkede at derfor kunne man jo godt gøre rent, hvortil knægten svarede “nej for det er jo kun mænd der bor der”. Den bemærkning tænker vi så lidt over i Farsunivers.

læs også #farsbarsel 8 – Ska vi overlade barsel til kvinder, de er jo vant til det huslige

Om saintmichels

www.facebook.com/saintmichels
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *