Er eventyrets mester H.C. Andersen eller konfliktunderholdningens mastro Clement bedst til at give politisk indsigt? #BlevDuKlogere?

Forleden aften nåede den 7årige lige at se lidt af Debatten inden sengetid, hvor både Paludan og Vermund slog om sig med uhyrlige påstande og manipulerede statistikker. Nu var det jo primetime flow TV, så konfliktunderholdningens mester Clement afbrød flittigt inden nogen kunne nå at korrigere eller vi kunne blive klogere på  substans, eller om nogle af politikerne rent faktisk kunne blive enige om noget som helst. Det fik Mor og Far til at snakke lidt hurtigt og højt om verdens, mediernes og den politiske tilstand, hvilket heller ikke førte til en bedre verden.

Far og knægt blev derfor enige om at det var godnathistorietid. Valget faldt på H.C. Andersens “Nissen og Købmanden” i Sigurds udgave.

Her læses “Nissen og Købmanden” i Sigurds udgave (der i Fars barndom  hed Nissen hos spækhøkeren, men det var også før verden gik af lave)

I den læste vi om studenten, der tager købmandens kones snakketøj og sætter på spanden, så den kan tale (det hed hos HC  madammens mundlæder som han satte på på bøtten). Her fortæller spanden en historie om den fremmede student der er flyttet ind på kvisten. Nissen ved at historien ikke passer  men da spanden har fortalt historien 20 gange tror alle de andre på den.

Her afbryder far sig selv, og spørger den 7årige om han forstod det der med Debatten i fjernsynet, hvor mor og far havde diskutteret om, hvad der var rigtig og forkert. Det gjorde han og synes Paludan var ond. Så alt var godt da Far og søn småsludrede om ting blev sande af, at de fleste mente, at det var rigtigt, selvom det i virkeligheden ikke var det. Det kunne sønnike godt se, men på den anden side  havde han  jo også oplevet, at de stemte om ting i klassen, og så var det jo flertallet der havde ret.

“hmmmm” tænkte faderen og mønstrede al sin pædagogiske sans på kanten til natten  “altså hvis spørgsmålet f.eks. er om der er flest fingre på højre hånd” sagde Far og viste sin højre hånd med tre strakte fingre og sin venstre hånd med fem strakte fingre “bliver det så rigtigt af at de fleste stemmer på den med tre fingre”

Det kom der promte svar på fra den 7årige “Nej – for du har jo fem fingre på begge hænder”

Hvis flertallet siger der er flest fingre på højre hånd, er det så rigtigt?

Godnat min skat, og lad os  holde hos til HC. Andersens og hans eventyrlige verden  i morgen når vi skal sove, det bliver vi nok klogest af.

Om saintmichels

www.facebook.com/saintmichels
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *