Digital dannelsesferie under skærmen

Far har ferie og har lovet sig selv og hele familien at der skal bruges mere tid på snak, leg, læsning, sol og mad end på at opleve og dele nuet gennem filtre sociale medier. Så Far vil holde ferie fra mail og SoMe, i hvert fald når familien er samlet…

Det betyder, at vi skal bruge mere tid på at krybe helt ind under skallen på de dyr der nu måtte være i middelhavet, end på..

facebook, og Instagram, (men selvfølgelig bliver Far nødt til at være på snapchat, ellers kan han jo ikke få kontakt med de store teenagere, men det er jo en anden historie om moderne kommunikationsformer)

…….Far er i hvert fald blevet bedre til at holde fri fra sin mail og SoMe når der skal holdes ferie, men har selvfølgelig sagt på arbejdet at de bare kan ringe, hvis nu at de må erkende at han er uundværlig. (Det sker ikke Red.)

I Farsunivers diskuterer vi meget digital dannelse, og som i så mange familier bliver det ofte (og misforstået) målt i skærmtid, i stedet for at forholde sig til hvad man bruger skærmen til. Det er også umiddelbart forståelig for både Mor og den 7årige, når man kan måle i minutter.

Men dannelse handler vel om at gøre det enkelte menneske i stand til at forholde sig og til at handle, både på egne vegne og for at få en bedre verden, om det så er digitalt eller ej. Så Mor og far har købt og lånt en masse fysiske bøger, så vi sammen med ungerne kan bekræfte hinanden i at vi læser udviklende litteratur i stedet for at spilde tiden på sociale medier. Så må Far læse i sine e-bøger på telefonen, når de andre er gået i seng, for ikke at forvirre den 7åriges milmeterdemokratiske opfattelse, af hvor meget skærmtid den enkelte bruger.

Men det kan vi jo så snakke om i familien i de næste 14 dage, hvor vi skal være sammen, og hvem ved måske andre kan læse om det i #Farsunivers 😉

Men denne gadgets behøver vi så ikke indkøbe i Farsunivers, selvom en IPAD-SCREEN-SHADE-COVER virker ret smart….synes Far

Så nu skal der så bare RO PÅ og det kan ikke gå for hurtigt.

..få i øvrigt selv gode råd til hvordan du får dine unger til at læse

Om saintmichels

www.facebook.com/saintmichels
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *