Det går jo ikke op, var den 8åriges kommentar til genåbning af skolen

“Det går jo ikke op” var den 8åriges kommentar i #farsunivers, da forældrene dechifrede regeringens vejledning til genopåbning af skoler over morgenbordet.

De myndighedsskæptiske forældre stoppede diskussionen og kiggede på knægten, der i lyset af den udelte opmærksomhed fiffigt bemærkede “vi er 24 i klassen og det går fem ikke op i” og det havde han jo ganske ret i, da den konkrete anbefaling lød “Der skal leges i mindre grupper på fx. fem elever uden for”.

Og den bemærkning perspektiverede så også de voksnes udlænding af teksten, for det er jo ikke så nemt at få det hele til at gå op.

I forældreperspektiver var udregningerne igang på, hvor mange der kunne være i hvert klasselokale i den lille kommuneskole midt i København. Resultatet Far var nået frem til, var 6 unger og det betød så et lokaleforbrug på 4 klasselokaler og lærere pr klasse, samtidig med at tidsforbruget på håndvaskning for de 24 elever hurtigt overstiger en time, og det kan jo være vanskeligt at få tid til i hver lektion.

Det vil nok give lidt udfordringer for em skole, som samtidig skal lave hjemmeundervisning for 6-9 klasserne. Men hvor der er vilje er der vej…..og vi skal jo igang.

Se selv Sundhedsstyrelsen  nye vejledninger til henholdsvis landets skoler og daginstitutioner.

En sidste kommentar til vejledningen skulle da lige være, at det nok også er umuligt at skabe figurer for alt. Et godt eksempel er dette skema der nemt afklarer “gå i skole uanset hvad” i Vejledning

Om saintmichels

www.facebook.com/saintmichels
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *