Er JUL egentlig sundt for børn eller voksne for den sags skyld?

Om en dreng med julekuller, der hopper over hvor sengergærdet er højest, for at ramme gulvet med en lyd som når man taber en flæskesteg fra køkkenbordet.

2. juledag kunne man i en i TV avisen se en “ekspert” udtale, at man skulle spise julemad flere gange om året. Indslaget handlede så iøvrigt ikke så meget om sundhedsværdien i måltidet, som værdien i at være sammen og at sætte fokus på det og at nyde maden i fællesskab.

I nattens løb tænkte jeg en del over om det nu også er så sundt. Tanken tog sin begyndelse ved 20 tiden da den 1½ årige skulle i seng, hvilket normalt er ret uproblematisk. En tandbørstning, en højtlæsningsbog eller to, suppleret med lidt sange (Og hvis Mor er på banen også noget med gud og aftenbøn)

I går var det bare ikke spor uproblematisk, da knægten havde været udsat for lidt af hvert, mens vi var hos mormor og morfar. At være at centrum for hele familien, samtidig med han havde indtaget uendelige mængder af sukker og julesul, så der var masser af energi, som han så brugte til at skrige, som i virkelig SKRIGE. Højt og længe. Men alting har en ende og også hans skrig og skrål, så efter nogle timer og et par flyveturer i armene på Mor og Far rundt i huset, faldt han endelig i drømmesøvn om røget sild med flødeovertræk.

Da Mor og Far nogle timer efter selv drog samme konklusion om at for meget jul, sukker, alkohol og fedt gør en sløv, men søvnløs, mens de lå dobbeltsengen og stirrede ud i julenatten, fornemme knægten pludselig at han igen kunne få udelt opmærksomhed, hvilket han fejrede ved at stikke i et hyl som en stukket marcipangris. Så først forsøgte far at udfolde sine pædagogiske evner ud i at få små drenge til at ligge stille og sove i deres tremmesenge, hvorefter Mor forsøge at få den HØJT skrigende knægt gjort grydeklar. Ind i mellem lå Mor og Far i dobbeltsengen og lyttede til hans højlydte ulykkelighed, mens de hviskede om hvad der mon havde været den værste påvirkning? Alle gaverne, den lange rejse, formegen omgang med svigermor, for meget sukker eller at han havde sovet mellem sine forældre i de tre dage de var på julevisit i Jylland?

Efter nogle timer skrigeri forsøgte var sidste mulighed, at lade ham ligge eller det vil sige, han stod skrigende og ruskede i sine tremmer på sengen, som gudskelov var købt i en højde så de ikke lige kunne forceres. Der gik dog ikke mange minutter før både Mor og Far fór ud af sengen, da gråden pludselig blev afbrudt af en lyd, som når en 10 kg flæskesteg falder ned fra køkkenbordet og rammer gulvet.

Ja – det var knægten der havde taget turen ud over tremmerne, han overlevede og faldt hurtigt i søvn helt uden skræmmer og let udmattet af skrig, skrål og faldøvelser på sengehest.

nwNWBqW

Der er langt ned fra sådan en LillePer seng når man er 1½ år og forsøger at tage et hovedspring ud over.

Far faldt også på bedste maskuline vis i dyb og velfortjent drømmesøvn. Den drøm som overtog bevidstheden var også af mandig handlings-orienteret karakter, da Far straks ansatte en konsulent til at behandle symptomerne ved knægtens nye vane. Dog ikke at undgå, at knægten kravlede ud over tremmerne, men at finde ud af hvordan Far og Mor i sikkerhed kunne dyrke sex uden han faldt ud.

Det er forunderligt, hvorfor sådanne drømme opstår, men det kan jo skyldes Fars optagenhed af Lars Von Trier nye film, og linier tilbage til hans forrige film, som  netop startede så tragisk med barnet der faldt ud, mens forældrene dyrkede sex…..eller måske så drømmer Far bare sådan fordi han er en MAND.

I dag har vi snakket en del med knægten om hvordan vi undgår sådanne situationer i fremtiden. Vi har ikke et entydigt svar, men Far overvejer da klart om julen nu også er så sund som TV avisen fortalte i går. Men vi er meget åbne for gode råd, for det er da en anelse usikkert når ens enbårne søn vælger en tilværelse som tårnspringer.

 

Om saintmichels

www.facebook.com/saintmichels
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *