Når status vinder over principper er det ren Løkke

I dag er det grundlovsdag og det er Mor ude at fejre med taler i det ganske land, mens den to-årige prioriterer det hjemlige og fejre den nok så væsentlige Farsdag.

Som det progressive, princiepfaste og rationelle menneske Far er, har han ellers haft en naturlig skepsis over for kommercielt opfundne mærkedage  som kun er sat i verden for at få os til at købe ubrugelige ting og øge det altødelæggende overforbrug. Men jo ældre han bliver og jo mere etableret, jo mere han selv han brug for ritualer. Eller det har måske i virkeligheden ikke så meget med alder, som med status, altså den ændrede status som det er at være Far.

ItemImageEn status der gør at et ritual får en helt andet betydning, hvor man kan vise man holder af eller selv blive bekræftet ved at få en lille erindringsgave og det kan jo gøre selv det største skeptiker glad i låget. Sådan er det såmend også gået for den bloggende mand efter hans status skiftede til Far. Så allerede i aftens kunne han da godt mærke den boblende glæde i maven, da den 12 årige pige skubbede ham ud af værelset, fordi der var noget han ikke måtte se, med bemærkningen “ihh altså, kan du ikke godt smutte….forstå nu det er farsdag i morgen”. Boblerne fik endnu mere liv, da den 2 årige i morgens kom og slog ham i hovede med en pakke så han måtte afbryde sin rævesøvn, hvorefter knægten rev papiret af bogen og skuffet måtte konstaterer at der ikke var nogen billeder i Erland Loes nyeste roman “Status”, så den blev straks forkastet eller i hvert fald kastet gennem soveværelset. Men Far satte pris på ungernes store bevågenhed ud i hans litterærer svaghed for mærkværdige norske forfattere, hvorend de ved det fra?

Så det er en rituelt tilfredsstillet Far, der i ensomhed forbereder frokosten i stilhed, da Mor synes ungerne skal have et skud socialliberal grundlovs hyldest eller måske er det kritik (Mors politiske overbevisning, gør det en kende svært for Far at være helt sikker på om hun mener det ene eller andet d.d.) og derfor har hun tvangsudskrevet dem til at overvære talen. Far har langt den mindste til at sove, mens han tænker tilbage på weekenden, hvor han fik en førfarsdagsgave af den nykonfirmerede bonussøn på 14. Weekenden blev tilbragt i London, hvor Mor, Far og konfirmanten delte konfirmationsgaven, som var en tur ind og se musicalen “We Will Rock You” og da den blev opført i London, fulgte der et par dages storbyeferie med. Den sidste dag, efter en lang tur rundt i Londons gader, sagde den 14 årige lige inden familien landede på hotellet “jeg skal lige ud og købet noget”

Et kvartet senere dukkede han op med en pakke, som markerede en førfarsdagsgave. I pakken var pintglas med påskriften “No 1 Daddy” og det er så årsagen til at Far på grundlovsfridag lige måtte åbne en øl til frokost, for at fejre alt det der følger med status som Far. En status som kan fylde én med Løkke eller hvordan er det nu, når det er en følelse staves det måske med y? (Far er vist påvirket af de seneste dagen medieskriverier om en eller anden partiformand, som stadig er partiformand og som sikkert også ville sætte pris på et pintglas. Red)

Farsdagsgaven som den 14 årige overrakte far med bemærkningen, jeg havde egentlig tænkt at købe en kop, men så kom jeg til at tænke på du drikker mere øl end kaffe

Farsdagsgaven som den 14 årige overrakte Far med bemærkningen “jeg havde egentlig tænkt at købe en kop, men så kom jeg til at tænke på du drikker mere øl end kaffe” (en understregning af at teenagere har en mærkværdig opfattelse og svært ved at finde proportionerne,. Red)

Om saintmichels

www.facebook.com/saintmichels
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *