Hvem fanden har puttet politik i Far øl?

Historien om en træt far der uforvarent knapper en bajer op efter en hård uge, med alt for meget valgkamp og opdager der er puttet politik i hans øl.

I Farsunivers spiller politik, som i de fleste andres liv, ind i mellem en vis rolle. Således også i denne uge, hvor der blev udskrevet folketingsvalg. På Faderens arbejde betyder det en del travlhed, ændring af en masse lobbyaftaler og forsøg på at skabe valgkampsfokus på de biblioteker, som fylder faderens liv og som er en krumtap i demokratiet. På hjemmefronten betyder sådan en valgudskrivelse også en del forandringer, da Mor er folketingspolitiker med valgkreds i det sønderjyske. Så valgudskrivelse gør faderen til græsenkeFAR, da moderen flytter “hjem” til Jylland. Det foranlediger også en del forandringer af de daglige rutiner pludselig at blive alene far til tre.

Læs også En dag i politikerens liv, set fra den anden side

Heldigvis er Far begavet med nogle empatiske unger, der dygtigt indretter sig efter maskuline desparado forhold, så ugen forløb uden de store katastrofer.

Da fredagen oprendt var det nu nok alligevel en lidt udbrændt fader der ramte valbyhjemmet. Han havde forsøgvis eksperimenteret med at få De fire årstider til at sørge for at levere alle råvarer til aftensmåltiderne, så det kun var tilberedningen der skulle bruges tid på. Et eksperiment som var forløbet upåklageligt og gav faderen en helt rar spelt fornemmelse. Det eneste de ikke leverede var drikkevarer.

Det var derfor med en vis spænding Faderen kom træt hjem, oven på en uge fuld af politik som han bare trængte til at få skyllet ned. Han åbnede forventningsfuld køleskabet, med en svag erindring om at Moderen havde placeret en øl derinde, med en bemærkning om at det var en helt speciel gave til Far.

Øllen blev andægtigt sat på sofabordet og faderen slog bagen sofaen med benene oppe. Øllen blev knappet op, og lige før den hældes op i glasset blev etiketten studeret og pludselig går det op for den trætte mand, at han  heller ikke NU kunne få fred for politik, for der var hældt POLITIK i hans øl.

image

Måske er det symptomatisk for Fars liv, at han aldrig kan slippe for politik. Selvom Far for snart mange år siden har trukket sig ud af aktiv partipolitik, så er politik ikke muligt at fravælge og skal vel heller ikke være, for det er jo i det politiske spændingsfelt vores liv udformes eller i hvert fald rammerne for det. Samtidig har han jo så også valgt at gifte sig ind i politik, men det er ganske anden historie.

Far sad nu alligevel og bandede indvendigt over, at ikke engang hans køleskab kunne lade være at overdænge ham med politisk propaganda. For efter uge 1 i valgkampen, var der opstået en vis kvalm fornemmelse hos faderen over niveauet i dansk politik.

Det eneste formildende var at det var en fantastisk Ale den unge politiker fra Århuskredsen Liv Holm Andersen stod bag og faktisk var han selv skyld i den stod i hans køleskab. For nogle måneder siden havde han nemlig tweetet til hende, da han så hun lancerede sin valgøl “RadikALE” og fortalt han var åben for bestikkelse og hans stemme var billigt til salg. Det havde hun ikke glemt og for et par uger siden havde hun giver fruen et stk med hjem til den tørstige mand.
image

Alt det tænkte far på, mens han priste at han boede i København og ikke kunne stemme på hende, for ellers ville det vel være et betegne som korruption.

Men han tænkte flere skumle planer, for næste skridt kunne væimagere at skabe sig et overblik over over hvor mange politikere der har lavet valgkampsøl, for i de næste par uger er det nok nemt at få sig en gratis omgang på den konto. Far kom også i tanke om at han faktisk allerede havde skrevet til Rasmus Horn Langhoff, som har lavet en Rød Langhoff (og som  heller ikke stiller op i Fars valgområde, så det kunne også undgå korruptionsanklager) dog uden det endnu har læsket ganen.

 

For er det ikkimagee sådan at politik og øl er nu engang løkkeligt forbundet, og Far er iøvrigt også flasket op med et mantra fra sin politisk aktive farfar “man skal aldrig diskuterer mere med hinanden, end man kan drikke en bajer sammen bagefter”.

Men der er mange flere derude….og den bedste kåres den 2. Juni på Christiansborg ( se mere om valgøl ) nu er udfordringen blot, hvordan man gør sig fortjent til en invitation til det, hvis altså ikke valget også er kommet i vejen for den.

valgøl-billededlr7c5  CFXHHdUWMAAlYkX

 

Om saintmichels

www.facebook.com/saintmichels
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *