Man smadrer da bøger

Når man til daglig arbejder ærbødigt med bøger og sikre borgerne adgang til dem,  er det en lise for sjælen at få lov at smadre og ødelægge – ind i mellem. Derfor gjorde det et uudsletteligt indtryk på Far og afkom, at møde Nicolai For Børn som viser hvad man også kan med bøger. Og det viste sig at Nicolai ikke kun var for børn, Far var i hvert fald solgt fra det øjeblik han trådte ind i denne geniale børne…. tjaaa.. kultur-aktivitets-formidling-lege-udviklings-kreativ-institution eller hva man nu skal kalde den.

Allerede uden for møder man en anderledes formidlingsform, her en nemlig etableret et sommer bibliotek, som består af en række store kasser/reoler hvor man kan komme og sætte sine bog og tage en ny. Sådan bare og uden kontrol og registrering.
image

Da familien så trådte inden for i Nicolai fandt den finkulturelle Fader ud at man faktisk kan bruge Morten Korch til noget fornuftigt.

image

image

Der var også mulighed for at smadre bøgerne på anden vis, så faderen klippede et æble ud af en bog med titlen “Penge for enhver pris” og det gjorde det værk betydelig mere meningsfyldt at blive redigeret med en sks

image

image

Sjovt var det og jeg er sikker på det er udviklende for både store og små.
image

Det er bare fedt at møde en kommune som Kolding, der i den grad er bevidste om hvad kultur betyder for udviklingen, både af det enkelte menneske og hele området. Og så skulle jeg hilse og sige, at Kolding har både vækst i økonomi og befolkning – kultur betyder nemlig rigtig meget for bosætning som man man kan se mere om i næste uge når Danmarks Biblioteksforening løfter sløret for ny stor undersøgelse se www.db.dk på mandag

image

En kommune der er bevidst om hvor neget kultur de har og hvad den betyder

P.S. Mere reaktionære kræfter kunne måske tolke Fars blok som kommentar til artikel i dagens Jyllands Post – men sådan skal den ikke læses, for Far har stor respekt for litteraturen og bibliotekernes rolle som formidler af den. Det har altid været og vil altid være en kerneopgave, sammentidig med alle de andre dannende samfundsopgaver de løser, men det er en ganske anden historie
image

Om saintmichels

www.facebook.com/saintmichels
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *