Ansvarlige forældre lærer deres børn at svømme #klima

Ofte er det helt uoverskueligt hvilke kompetencer man som forældre skal udstyre sine børn med.

Da far var dreng startede en bølge, hvor man i skolen lærte om klima og den menneskeskabte opvarmning, og alle de forfærdelige konsekvenser det kunne få for klodens overlevelse. Derfor var der fokus på at lære børn at slukke lyset, skrue ned for varmen og at det var bedre at bruge offentlig transport end de privatbiler som var den største kilde til luftforurening. I offentligheden var der også politisk debat om hvordan samfundet kunne indrettes, for at undgå at hele verden nedsmeltede. Nogle gange var det en velnok skræmmende debat for en lille dreng, men om ikke andet gav den en ansvarsfølelse af at nogen burde gøre noget, og at det startede med én selv.

Men der er løbet meget vand i stranden siden. Både Lomborg, politikere og meningsdannere har en ændret attitude og dagsordenen på de bonede gulve er at nok er klimaforandringerne alvorlige, men økonomien skal jo også hænge sammen og forandringerne sker jo ikke i morgen, måske kan det endda slet ikke betale sig at gøre noget. Det hele kan jo ændre sig i fremtiden, så vi ikke behøver at omstille.

I det lille valbyhjem kan faderen derfor have vanskeligt ved at have tilstrækkelig patos til at få alle husstandens medlemmer til at tage det med at slukke lyset, skrue ned for varmen, spare på vandet etc.  helt alvorligt.

Han kan jo godt forstå den lille families reaktion, og blev igen idag overhalet signalerne fra panaset, hvor finanslovsforslaget lægger op til at vi skære ned på de grønne tiltag, da det er unødvendige investeringer i forhold til den samlede samfundsøkonomi. At vi som samfund ikke skal gøre en ekstraordinær indsats for klimaets skyld, så logikken ligger lige for “hvorfor fanden skulle ungerne så”

Det kan man jo som Far jo bare tage ad notam, så han har i dag bestemt at alle i hjemmet skal gøre en ekstraordinær  indsats for at blive mestersvømmere.

Den logik ligger også lige for, det viser sig nemlig, at hvis vi overholder statsledernes klimaløfterne til COP21 (Klimatopmødet i Paris i år) vil temperaturen være steget 3,5 grader i år 2100 – altså om 85 år og så er det helt nødvendigt at hans børn kan svømme. Men han kan selvfølgelig være ligeglad for til den tid er han jo selv død

image

 

Se mere på http://www.information.dk/547040

Posted from WordPress for Android

Om saintmichels

www.facebook.com/saintmichels
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *