Er Muhammad-tegninger = ytringsfrihed? #Farsunivers bringer sin yndlingstegning

Her på 10 årsdagen for Muhammad-tegningerne i Jyllandsposten, skal alle åbenbart have en holdning til om de har bidraget positivt til ytringsfrihed. Det har vi selvfølgelig også i #Farsunivers

Min (og Lasse Jensens som nuancerer i dagens Information) yndlingstegning fra serien på 12 er en af de mindre kendte. Måske fordi den ikke sviner religiøse mindretal, men det er Lars Refns tegning af Muhammed fra 7. A på Valby Skole stående med en pegepind foran en tavle, hvor der på arabisk står: »Jyllands-Postens redaktion er en flok reaktionære provokatører.«
(og det er helt uafhængigt af at farsunivers holder til i Valby)

Mohammad

Hjemme i #Farsunives i Valbyhjemmet bor der en blanding af kristne og ateister (eller i hvert fald én ældre mand der ikke tror på gud). Ungerne i Valbyhjemmet må derfor gerne se alle de 12 Muhammad-tegningen, for så kan vi tale om, hvorfor det ikke nødvendigvis fremmer den fælles forståelse og demokratiske samtale, at gøre noget der provokerer, hvis det udelukkede fører til konflikt. Hos os kalder vi de dannelse, når vi overvejer konsekvenserne af vore handlinger og provokationer, samt om de fører til en bedre verden. Det vil også være rammen om samtalen ved spisebordet i dag.

Så om ikke andet kan vi da takke Jyllandsposten for at understrege værdien af den debat.

 

Om saintmichels

www.facebook.com/saintmichels
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *