For at holde den danske madkultur i hævd stegte Far frikadeller i dag – af kikærter.
I #Farsunivers behøver vi nemlig ikke svin for at være kulturelle.
I den kulturelt sammenbragte familie plejer indtagelsen af Frikadeller ellers at afføde en vis diskussion. Da Mor er etnisk jyde insisterer hun på at frikadeller skal indtages sammen med persillesovs, mens Far som rigtig dansker ved der hører brun sovs til. Så i Valbyhjemmet bliver det som regel indtaget med persillesovs.
Dog er det anderledes når Far steger disse frikadeller af lidt sydligere proveniens, så er familien helt enige om at indtage dem med humus og tomatsalat med mynte og citron.
Hvis du er lidt for forfalden til svin kan du hente hjælp her..
– nok til 4-6 voksne
400 g tørrede kikærter
2 bdt persille, hakket
2 fed hvidløg, finthakket
1 lille løg –
3 tsk srødt koriander
3 tsk spidskommen
1 tsk salt
4 æg
1/2 tsk chili
2 spsk citronsaft
Evt rasp
Kikærterne skal i blød i koldt vand i et døgns tid, hvorefter man blender alle ingredienserne sammen. Former frikadellerne med en ske i hånden og så ned på panden i varm olie til de var fine sprøde og lækre.
Har set at man nogen steder kalder dem Falafler men det synes Far ikke lyser særlig dansk
Posted from WordPress for Android