Frygt for flugt og migration

For mennesker der er gift med ægtefæller af anden etnisk oprindelse, ligger der ofte en frygt for pludselig at blive tvunget til migration af ægtefællens hjemlængsel. Naturligt stilles spørgsmålstegn ved om det er det lykkedes at integrere den udefrakomne og indgå en forståelse for nye kulturelle fællesskaber.

Således også i #Farsunivers, hvor Mor er at jysk oprindelse. Far er derfor særdeles opmærksom på de små tegn fra den etniske minoritet i valbyhjemmet. Han har godt luret at der ind i mellem er slået op på jobannoncer fra den jyske muld, men Far er så konsistent i sin etnicitet at han undgår at læse opfordringerne, ej heller indgår indgår han i seriøse overvejelser, når huspriser København kontra heden tilfældigt bliver bragt på banen, for hvad skulle Valbyfamilien dog bruge over 1000 kvadratmeter til, som den forgældede murstensformue ville række til overthere.

Men selvfølgelig er man i kulturelt sammenbragte familier ekstra opmærksom på migrationstrang og lysten til at vende hjem. Specielt de små tegn i hverdagen.

Denne søndag morgen stoppede Faderen derfor op ved sit køkkenbord, hvor Mor havde placeret udkommet af weekendens kølediskjagt. Kort sagt havde hun taget kød op af fryseren og lige et øjeblik frøs også Far til is, tolkede den frosne svinefars som en opfordring fra Mor om at vende hjem til det sydlige Jylland eller måske lige frem til Randers. Se også Kødsvin eller sukkergrise #Randers #Cph

image

På den anden side var det forholdsvis fedtfattige måske et tegn på at integrationen var lykkedes – så Faderen forsatte bagningen af klidbollerne med en vis ro og en bestyrket tro på at dialog fører til forståelse…….Nu er han blot spændt på om han skal have persillesovs eller rigtig sovs til frikadellerne. Se #Frikadellekrig i Farsunivers – brun, svin eller persille i #frikadellegate

Om saintmichels

www.facebook.com/saintmichels
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *