Kødsvin eller sukkergrise #Randers #Cph

I Randers har de en liberal Borgmester (han er i hvert fald valgt for Venstre – Danmarks Liberale parti Red.) der sammen med flertallet i byrådet just har bestemt at der SKAL serveres svin i de kommunale institutioner.
image

#Farsunivers ligger i Valby, som er en del af Københavns Kommune, hvor institutionerne underlagt en centralistisk borgmester (han er i hvert fald valgt for Socialdemokraterne Red.) og her lader de det været helt op til de enkelte institutioner og deres forældrebestyrelser hvad der serveres. (I #farsunivers bygger en del analyser fejlagtigt på at politik er præget ideologi og ikke tilfældige folkestemninger Red.)

Det har givet store udfordringer for #farsunivers, hvor den 3årige har tilbragt en stor del af sit liv i en vuggestue/børnehave der er underlagt et sukkerforskrækket regime fra speltforældrene i bestyrelsen.

I #Farsunivers har vi derfor fulgt frikadellekrigen i Randers med stor interesse. Her er et politisk flertal som klart viser hvad de vil og kræver svin og kød på bordet, i stedet for at lade det op til personale og forældre at finde fælles løsninger i deres indskrænkede nærmiljøer. Hvad kan det ikke fører til hvis man overlade centrale politiske problemstillinger til børn, pædagoger eller borgere.

Far kunne i hvert fald have undgået en del krævende kreative kraftanstrængelser på at omgå speltregimets nul-sukkerpolitik, hvis politikerne på Københavns Rådhus havde haft røv i bukserne til at tage magten fra de selvbestaltede speltfanatikere i institutionerne og krævet svin, sukker og central politisk magt på bordet.

Far kunne have undgået f.eks. at være tvunget i det kreative hjørne af speltkvindene og skulle lave fødselsdagskage af vandmelon eller at skulle lave en kage formet som en lort uden sukker for at signalere at Det er noget lort med den vuggestue. Tænk hvad man kunne have undgået i #Farsunivers, hvis politikerne tog sig sammen og bestemte det hele.

20140402_132731

Fars sukkerfrie haj, som selv en speltkvindes unge kunne spise (kuglerne i bagrunden er nødde-, mandel-, figenkugler og kun med to spiseskefulde kokosolie, så også de kunne indtages)

Eller ….. er det virkelig sådanne sager vi skal bruge den offentlige debat, politikernes tid og vores alle sammens udvikling til at diskuttere eller kunne man forestille sig at politikerne havde mere presserende ting at tage sig til……..

Så finder #farsunivers såmænd nok også veje rundt om sukkerpolitikken ude i børnehaven i Valby, og ellers må han jo selv gå ind i forældrebestyrelsen og gøre sin demokratiske magt gældende, for han synes ikke det bør være nødvendigt at skulle stille op til byrådet, for at ændre den.

Eller måske hjælper dialog mellem mennesker. Far kunne i hvert fald konstaterer at der i efteråret blev givet dispensation fra den strenge sukkerpolitik efter han i et par år har udfordret den

Eller måske hjælper lidt tillidsbaseret kritisk dialog og ironisk drilleri så selv en spelt-halal-børnehave-bestyrelses ortodokse tro på at alt ondt stammer fra sukker kan ændres. Far kunne i hvert fald konstaterer at der i efteråret blev givet dispensation fra den strenge sukkerpolitik efter han i et par år har udfordret den

 

I yderste konsekvens kunne man forestille sig at det var noget  folketinget skulle ta sig af, sådan at vi kunne sikre sukker og svin på bordet. Det er der flere holdninger til, men så langt ude er vores folkestyre vel trods alt ikke….eller….

hvis ikke du er bange for hardcore folketingsdebatter kan du klikke på Mor her  www.ft.dk/webtv/video/20131/salen/59.aspx?i=2014-02-27T14:00:00<

Om saintmichels

www.facebook.com/saintmichels
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *