Batman v Supermand – Trump v Jesus

Er ikke helt sikker på at den 16årige og jeg så samme film da vi så Batman v Supermand , men jeg så på denne langfredag en jesusallegori selvom “det er svært at se den evangeliske fortælling om Supermans kvaler uden også at forstå det som en kommentar til den politiske situation i USA, hvor en vred befolkning har fået nok af Obama-administrationen og har vekslet håb til hævngerrighed.

image

#Superman v #Batman på langfredag med Jesu lidelse som en klar allegori

Donald Trump spøger i skyggen af Supermans ærkefjende Lex Luthor, fremragende spillet af Jesse Eisenberg med raseri i mundvigen, storhedsvanvid i øjnene og forfængelighed som forstyrrende tics, når han bliver modsagt.

Han holder taler så rablende, at de veluddannede måber, men med demagogisk begavelse får han folkestemningen vendt mod den tidligere superhelt. (Sjovt nok blev hovedtalen holdt da han sponsorede et bibliotek, fordi “bogen er viden, og viden er magt” da Trump jo hverken er belastet af at være belæst eller viden)

Ved hjælp af et snedigt bluffnummer får han Superman til at ligne en terrorist i ledtog med både russere og muslimer. Og hvem kan for øvrigt stole på en fremmed fra det ydre rum?

Lex Luthor fremstiller et våben, ’xeno-mineraler’, der kan tjene xenofobien ved at svække Supermans kryptoniske kræfter. Men hvem er det så, der skal bruge xenomineralerne?

Det er Batman. Han har fået nok. Han er nok et menneske uden superkræfter, men han har viljen til at knuse alle forbrydere. En vilje, som i tidligere film bunder i psykologiske traumer, men som nu næres af fremmedhad.

Han har set al den død, som Superman ser ud til at være skyld i, og nu er der kun vrede tilbage. Hans gode gamle faderlige ven Alfred (Jeremy Irons) har forsøgt at advare om, at magtesløshed kan gøre gode mennesker onde, men Batman tager det som en opfordring.

Amerikanerne var ikke Guds udvalgte, de var var jægere, siger han med reference til den blodtørst, som pionererne slagtede de vilde med. Demokratiet har vist sig at være et svaghedens tyranni, og nu er det tid til at bombe de sataner sønder og sammen.”  som JOAKIM GRUNDAHL udtrykte det i Politiken.

image

Hvis ikke man ligeber til den udlægning "er der så meget smæk på, at man også bare kan læne sig tilbage med åben mund" jollycola & yankiebar

Posted from WordPress for Android

Om saintmichels

www.facebook.com/saintmichels
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *