Folket ved der er noget godt i enden på svin – nu med opskrift på chilimarinerede grisehaler

En lørdag have Mor skrevet bøffer på madplanen af den store velhængte slags fra jysk højlandskvæg, så den 3årige Far fik til opgave at gå på jagt. Da #Farsunivers har hjemme i Valby blev det til en tur i det velassorterede supermarked med egen slagter. (Red. En Menu og ikke en Superbedst hvis slagter jo har tvivlsomt ry)

Her får den 3årige øje på en pakke grissehaler som han forundret spørg hvad er. Den aldrende fader fortæller nostalgisk om sin opvækst længere ude på landet og om sin farmorsunivers der diskede op med både grøntkålssuppe, grisetæer, griseøre og altså grisehaler. Naturligt nok vil den lille gerne prøve at smage denne vidunderlige spise.

At lave gris på forretningsrejsen er mest for rigtige mænd
Faderens erfaringer med at spise griseører  

Da knægten insisterer på, at indkøbe grisehaler kommer de selvfølgelig i kurven, som det er i den moderne familie, hvis børn har uopfyldte behov. De to små mænd er dog pinlig bevidste om at Moderen ikke deler deres smag ud i de røvlækre udskæringer fra svin, så de aftaler en strategi om at narre moderen til at tro, at der ikke var flere bøffer og de derfor må spise grisehaler. Da det jo er lørdag og for at fadren ikke selv ønsker at ende med uopfyldte behov ryger der også lidt oksebøffer i kurven, just in case.

mandemad

Det stod hurtigt klart at selv mad tilsynelandende er kønsspecifikt, på de kommentarer som den moderne fik, da de naturligvis delte deres tilberedning på de sociale medier.

De to drenge vendte dog hjem med frisk mod på, at afprøve moderes accept af anderledes tænkende og deres madvaner. Det faldt ikke heldigt ud, så Far var glad for at der også gemte sig bøffer nederst i posen.

Pakken med grisehaler blev derfor placeret i fryseren med løfte om først at komme i spil når de to mænd var alene hjemme. Den dag har været imødeset med forventning og plagen fra den 3årige siden. Det var derfor med stor glæde dagen oprandt i denne uge.

Selvom den treårig havde fået lidt forkert fat i biologien og i børnehaven havde fortalt om at han skulle hjem at spise kyllingehaler, så er det ikke sidste gang denne ret kommer på bordet i #Farsunivers. Selv den 13årige teenagedatter som med en vis skepsis tilsluttede sig det maskuline aftensmåltid, måtte indrømme at det smagte ret godt.

Det førte da også til en længere debat i de sociale medier, og derfor har #Farsunivers valgt at udgive opskriften på de chilimarinerede grisehaler, som Fars farmor nok ville synes var helt forkerte, men vi havde ikke lige tid til at koge grøntkålssuppe og måske var den blævrede kogte grisehud og fedt, heller ikke faldet i lige så god jord som de sprøde grisesværdshaler gjorde.

image

8 grisehaler
1 dl olie
en sjat ketchup
en sjat sød chilisauce og soja
½ spsk røget paprika
1 spsk. chilipulver
2 spsk. sød paprika
2 Spsk. løgpulver
1 Spsk. hvidløgspulver
1/2 spsk. sennepspulver
Salt og peber efter smag

Bland olie, ketchup, chilisauce soja og krydderier – undtaget salt – rub grisehalerne ind i denne i et tyndt lag( gem resten) lad dem gerne hvile nogle timer inden de sættes i ovnen. Drys med lidt salt og sæt halerne i ovnen på 200 grader i 30 minutter.Efter de 45 minutter tages halerne ud og vendes, dryppes med lidt af olien fra marinaden og steger 45 minutter mere, til de er brune og sprøde. Vi spiste risotto og Coleslaw til.

image

image

I #Farsunivers er vi opmærksomme på at det ikke er særlig maskulint med så meget grønt, men det skulle være sundt for øjnene

Posted from WordPress for Android

Om saintmichels

www.facebook.com/saintmichels
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *