Undskyld speltmor ku du gøre plads til andre børn end dit?

Far krabbede sig forsigtigt frem til scenen på BørnefestiBal og prikkede den velplejede modne speltmor, som stod helt foran på skulderen og spurgte om ikke hun kunne sætte sig ned. Hun vendte sig med et let smil på læben og rystede hovedet. Far sagde lidt mere bestemt til hende; “men der mindst er 50 børn som ikke kan se bag dig,  når du står op” men blev mødt med denne attitude.

image

Grrrrrrr vi laver kaos nede bagerst, hvis vi ikke er forrest. Vi pisser på primisser, hvis de ikke er vores – hørte Far den velplejede kvinde sige med sin attitude eller var det en genklang fra en gammel Østerbrohuslers sang, der viste at vulgærliberalismen også var slået igennem foran børnescenen.

se også #farsbarsel 39 – Er babybio kun for kvinder?

Egentlig vidste Far godt det var en risokofyldt rejse han var taget på da hen forleden havde taget den lille Valbyfamilie på tour ind i hjertet af speltdistriktet. I bamudatrekanten hvor København K bliver til Østerbro, lige mellem Statens Museum for kunst, Kartoffelrækkerne og de endeløse speltfeminine cafeer. Lige midt i Fars gamle hood, hvor  Østre Anlæg lagde græs til BørnefestiBal, som var en masse musik rette mod de mindste. Her hvor rigtig mange forældre curler rundt med deres egne børn uden blik for andre og fællesskabet.

image

BørnefestiBal var et flot lille arrangement med hoppeborg, forhindringsløb, madboder og altså en lille hovedscene hvor der var fuldt program.

#Farsunivers var tidlig på færde og lagde tæppet ud tæt på scenen og nåede mad og slikboderne før musikken for alvor spillede.

Desværre var vejret lidt svingende, så da den første regnbyge kom, rejste de fleste forældre sig og stillede sig bag deres børn, så de kunne skærme dem for regn og blæst. Desværre stillede de sig foran scenen, da de åbenbart ikke helt kunne gennemskue konsekvensen for den bagvedsiden børn. Der blev så fra scenen gjort opmærksom på det uhensigtsmæssige i at forældre dannede en massiv kødrand foran den lille scene, da der jo var hundredevis af små børn bagude som så ikke kunne se. Det forstod de fleste, dog ikke den velplejede speltmor med sine to små Ver de Terre design regntøjsbeklædte curlingunger. Derfor synes far egentlig det var passende, lige at krybe op og gøre hende opmærksom på at alle børnene ikke kunne se for hende, da det jo kunne være hun var uopmærksom på de mange hundrede børn der befandt sig bag hende. Men sådan var det altså ikke og hun udtrykte så tydeligt over for Far, at hun i den grad var ligeglad med at andre ikke kunne se når nu hun og hendes børn kunne.

Så i #farsunivers har vi valgt at tildele hende dagens t-shirt, så han kan fortælle omverdenen at hun har været dagens dilemma i #Farsunivers.
image

Vi ville gerne have spurgt kvinden hvorfor hun var ligeglad med alle de der ikke kunne se bag hende, men fik ikke lejlighed til det, men havde jo nok også bare fået svaret at vi jo kunne være ligeglade for vi kunne jo godt selv se. Det havde hun ret i, og vi ved jo godt at det ikke er comme il faut at have blik for de der er bagude.

Om saintmichels

www.facebook.com/saintmichels
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *