Kvinder lader noget tilbage når det kommer til systemer

I uges løb har Far været udfordret, da han stillede sig kritisk over for Mors opstilling af stuens bøger i  farveorden. Far vedkender sig gerne at han er præget af en reaktionær maskulin tankegang om at gerne at kunne finde gamle bøger i reolen, ved at stille dem op alfabetisk. Derfor er han da også glad for at det ikke er Mor der rydder op i køkkenet i det lille Valbyhjem.

krydderier

 

I #Farsunivers er vi modstandere af stigmatiserende generaliseringer i kønsdebatten, men må dog sige at kvinder er helt specielt skruet sammen når det kommer til systematisering. Det er måske heraf den ofte fremturede fordom kommer, at kvinder skulle være bedre til multitasking end mænd.

En meget tvivlsom påstand som vi i #farsunivers har lavet en del empiriske undersøgelse for at afprøve (på kone og ældste datter. Red). Det mest signifikante svar vi er nået frem til er, at det at multitaske i kvindeuniverset ofte forveksler det at sætte mange ting i gang på en gang, i modsætning til systematisk at gå igang med opgaver og fuldføre dem.

Vel også derfor man i dameblade og femininefora kan finde utallige artikler som HUSLIGE PLIGTER SAT I SYSTEM

Måske er det en af årsagerne til der er så få kvindelige mekanikere, da det kræver en ret systematisk tilgang til mekanik ikke bare at påbegynde opgaven, men også få den færdiggjort. Det kan også spores i de fleste værkstedindretninger (både private og professionelle) hvor værktøjet er hængt op på væggen og der er tegnet streger omkring de enkelte stykker værktøj.

bogreol

Det oplever man aldrig i køkken som i mange  hjem stadig er kvindedomæne, eller i hvert fald indrettet af kvinder fra den generation hvor de lavede mad. Det er dog nogle af de kønsroller som er i opbrud, hvor mændende i mange moderne hjem er ved at tage over. Således også i #Farsunivers hvor køkkenet har udviklet sig til en disideret maskulin zone. (FAKTA: Kvinderne klarer stadig langt de fleste huslige pligter viser nye undersøgelser. Red.)

FOrskellen i mænd og kvinders systematiske sans, blev således i den forløbne uge tydelig, da vi i #Farsunivers involveret i en shitstorm, da Mor havde valgt at systematiserer stuens bogreol på ny. Som den æstetiker havde hun valgt ikke at opstille dem alfabetisk, men i farveorden. Da hun også er en moderne kvinde, valgte hun samtidig at dele bogreolens nye æstetik med alverden og lagde derfor foto på facebook. Det var der en del kvinder der synes var flot, mens en del mænd og rationelle kvinder problematiserede det ud fra en praktisk tilgang om at kunne genfinde bogen.

Alt det havde Far in mente da han gik og gjorde rent i sit køkken, mens han satte krydderierne på plads og overvejede hvordan ham mon skulle finde dem, hvis Mor en dag gjorde sin indflydelse gældende i køkkenregionerne.

Om saintmichels

www.facebook.com/saintmichels
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *