Sagde du ikke at du sku være pæn i dag?

I morges vågnede Farsunivers da dagen gryede, til en helt skyfri himmel, med sol så langt øjet rakte, men det skulle ikke vare ved.

Far var tidlig oppe for at gøre klar til sin ægtevivs fødselsdag i det lånte sommerhus på Djursland. Alle ungerne lå og snuede sammen med mor og ville nok vågne til duften af bacon og nybagt brød sådan som de plejer i Farsunivers (i lånt sommerhus på Djurs var det så ristet og brændt franskbrød sammen med ovnristede industripølser, men effekten er den samme som hjemme i speltdistriktet  Red.)

Den første som dukkede op var SVIGERMOR, som måske havde forladt fars undervevidsthed, men ikke huset og Far blev pinlig bevidst om at Mor jo havde inviteret hele sin familie til at fejre sig med overnatning, så han fandt hurtigt gode miner frem til en festlig dag.

Svigermor var da også vanligt veloplagt og hjalp med bordæknigen, hvorefter hun småpludrende meddelte at nu ville hun gå på badeværelset og gøre sig smuk til sin datters store dag.

Det tog sin tid, men efterhånden indfandt de fleste familiemedlemmer sig, så Mor kunne vækkes med sang og flag.

En dejlig dag med solen skinnende ind på mors kind tog sin begyndelse.

Alt åndede fryd og gammen, så selv ikke Fars mindre forglemmelse af fruens fødselsdagsgave lavde de skår i glæden, da han og ungerne lavede en event ud af forglemmelsen og mimede gaven, som lå hjemme i Valby og ventede.  Alligevel gled der pludselig en sky over solen og et mørke som i herrens pagt med Abraham sænkede sig over huset sammen med regnen, der væltede ned som en venten på Noahs ark. Far undlod dog som det diplomatiske menneske han er at kommentere vejr og eventuelle sammenhænge med fødselsdag.


Altså indtil Far kom til at sige til Svigermor “sagde du egentlig ikke du ville gøre dig pæn…..og så ændrede stemningen sig pludselig”

“Normalt er Far et høfligt og velmenende  menneske, men selv svigermor vidste vist godt den var gal, i hvert fald gjorde hun sig store anstrengelser for at undgå at blive fotograferet i dette sommeroutfit, aber wir harben metoden”

Om saintmichels

www.facebook.com/saintmichels
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *