Er de nu også rigtig danske?

#Farsunivers er fyldt af wallahdansk og besudlere af Dannebrog. Så Far er blevet usikket på sin families oprindelse og sindelag, når nu de kloge sætter spørgsmålstegn ved hvornår man er dansk?

Kendere af #Farunivers vil vide, at der er en del etniske udfordringer, da Mor og de største unger er indvandret, mens mindstemand er resultatet af et såkaldt blandet ægteskab. Så da den offentlige debat om danskhed igen blussede op på højt intellektuelt niveau, spejlede identitetudfordringerne sig i det hjemlige univers.

Måske har det danske parti ret i at man ikke bare kan kvalificere sig til at være dansk og åbenbart heller ikke blive født til, der skal meget mere til.

“Man kan ikke drage den slutning, at fordi man er født og opvokset i Danmark, taler dansk og går i dansk skole, er man dansk. Det er jo absurd, og det er jeg hamrende uenig i” som Martin Henriksen sagde, efter han i en debat afbrød elevrådsformanden Jens Phillip Yazdani fra Langkær Gymnasium, da han sagde “Vi er mange, der er født og opvokset her, og hvor det er vores forældre, der er kommet hertil. Vi er ligeså danske som alle mulige andre” og Martin lige måtte poitentere “Det bliver man jo ikke mere dansk af”.

Det skaber jo nogle udfordringer i Farsunivers hvor alle, på trods af de etniske konflikter, familie føler sig som danskere i den sammenbragte. Også selvom indvandrermor insisterer på at holde en del af sine hjem(jyl)lands skikke i hævd. Både hvad angår kultur, mad og sprog.

Hidtil har det dog været muligt at integrere i en fælles dansk valby-ghetto-kultur.

Men i #Farsunivers er vi blevet usikre, når betydningsfulde meningsdannerne siger, at man ikke er rigtig dansk.Den typisk danske Martinmand er nemlig ikke en enlig svane, når han tager fat på danskheden. Også den danske mariepigen udfordrer hvornår man er dansk, med fokus på både Dannebrog og wallah-sprog. Det har nemlig også været udgangspunktet for mange af de etniske spændinger i Farsunivers.

wpid-wp-1474781013870.jpg

I Farsunivers kan vi faktisk også spore en række af disse karakteristika fra de der “ikke mariotetsdanskere” som bare på skrømt lader som om de er danske. Og det vel at mærke inden for familien.

I farsunivers er der en del wallah-sprog. Mor og de to store unger af etnisk jysk oprindelse bruger ofte perkerord som “træls” (udtryk for noget som bare er nederen) eller “høk ” (og så skal man skynde sig at komme af vejen, for det betyder at man skal rykke sig)

De taler også uden forholdsord. De fryser eksempelvis ikke “om” hænderne, nej de bruger, det på dansk, upræcise udtryk “fryser hænderne” eller man kan opleve de siger “de længe kommet hjem” som vist betyder at de er kommet hjem for længe siden.

Værst er dog at disse “ikke mariotetsdanskeres” manupulitation med vores fælles nationale symbol Dannebrog, som de forsøger at gøre til deres.

I #Farsunivers har vi tidligere fanget på video, hvordan ikke mariotetsdanskerne i familien har hjernevasket den yngste til at have en helt fejlagtige opfattelse af det nationale symbol Dannebrog. Et glimrende eksempel på man kan være født i Danmark uden helt at kunne afkode hvad det er rigtig Dansk.

Godt at Martin og Marie udfordrer danskhedsfølelsen eller ender man jo bare i fredelig sameksistens, lige som man var lige ved i #Farsunivers.

Vi kan jo ikke have at alle sådan kan føler sig som en del af fællesskabet for det er jo ikke rigtig Dansk eller…?

Læs også Etniske minoriteter manipulerer med vores Dannebrog | 

Om saintmichels

www.facebook.com/saintmichels
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *