Synes Frederiksberg Kommune flygter fra ansvar når de eksporterer flygtninge, men….

I Farsunivers synes vi at Frederiksberg Kommune flygter fra deres ansvar når de vælger af flytte deres andel af de flygtninge ud af kommune. Men så må vi valbyboere vise hvordan man tager godt imod.

At vi I farsunivers for tiden er særligt opmærksomme på Frederiksberg Kommunes adfærd, skyldes det nok at de godt 100 flygtninge skal bo i vores kvarter i Valby, nu hvor Frederiksberg Kommune har valgt at udlicitere deres ansvar og ndel af de der er flygtet fra nød, død og sult.

Velkomstbrevet fra Frederiksberg , hvor de skriver at "Frederiksberg Kommune har allerede rigtig god erfaring med velkomstboliger "

Velkomstbrevet fra Frederiksberg , hvor de skriver at “Frederiksberg Kommune har allerede rigtig god erfaring med velkomstboliger “

Frederiksberg Kommune har dog indbudt til informationsmøde i aften herude i Valby, hvor de skriver til alle os i kvarteret at “Frederiksberg Kommune har allerede rigtig god erfaring med velkomstboliger”. Det kan godt få ėn til at trække lidt på smilebåndet, at de vælger at fremhæve netop det, når nu de er igang med at udlicitere deres ansvar og velkomstboliger.

Mødet er Tirsdag den 27. september kl. 16:30-18:00 

I Rehabiliteringsenheden Centerparken 2-4 – 2500 Valby

Retfærdigvis skal siges, at de også skriver “Der har været skrevet og sagt meget om husets fremtid, og hvad de nye naboer kommer til at betyde for området. Og selvfølgelig betyder det noget, når der på kort
tid flytter 100 nye naboer ind i et boligområde.” 

Det er fint at fremhæve for selvfølgelig skaber det også usikkerhed i området at der kommer mange nye til på en gang, og vil sikkert også skabe en del udfordringer. Det vil også kræver dialog og sammenhold, at undgå at det bliver til fordomsfulde konflikter. 

Den lille valbyfamilie i #Farsunivers, har tænkt sig at møde op og tage imod de der måtte komme, uanset hvem der så måtte have ansvaret for, hvor de kommer til at bo. Den umiddelbare fornemmelse i #Farsunivers er at mange har det som os, og vil møde op med positivt sind og forhåbentlig åbne arme. Men det vil aftenen og fremtiden vise.

Selvfølgelig vil det nok påvirke stemningen, at det er en velhavende kommune, som vælger at flytte de flygtningen som man i fællesskab er enige om, at fordele i landet kommuner, til en anden kommune. Fælles solidariske aftaler bygger faktisk på, at man lever op til sit ansvar for netop fællesskabet. Men for nogen række solidaritet ikke til andre end sig selv og sine. Det er mere udpræget i nogle segmenter end andre, og vel også det vi kan spore når krydset sættes til vore valg. Også her er der forskel på Frederiksberg og Valby.

Men måske er vores kvarter i virkeligheden et godt sted at huse flygtninge. Fars lille valbyhjem ligger i et relativt velbjerget parcelhuskvarter, med relativt mange ressourcer og umiddelbart virker det også som om der er en åbenhed over for fremmede, når først man kradser i den danske reserverethed. Zoomer man lidt ud er der i området mange almene boliger, hvor der er er en bred social og etnisk sammesætning, men de udfordringer det giver. Men også en anderledes parathed over for det fremmede. Den store lokale folkeskole har sine udfordringer med en ret skæv etnisk og social sammansætning, og flugt af ressourcestærke elever, men også en skolen som er i udvikling og arbejder målrettet på en turnaround så den igen kan blive hele lokalområdets skole.

Så der er potentiale for at vi kan tage godt imod.

Da Frederiksberg kommune offentliggjorde, at de ville placere deres andel af flygtninge i Valby, var der straks en andelsboligforening, der foreslog at man skulle lave en neutral “holdnings” afstemning. Som de skrev:

“Vi kan lave en holdningsmåling blandt vores beboere. Ikke en regulær afstemning om vi vil have flygtningecenter eller ej, men en holdningsmåling som afspejler kvarterets holdning til et eventuelt flygtningecenter. Målingen kunne vi så bruge som argument til dialog med kommunen. Jeg har vedhæftet et forslag til en holdningsafstemning.”

En sådan afstemning afslog man i Fars Grundejerforening at deltage i, da beslutningen var truffet og det derfor nu gjaldt om at tage godt imod, frem for at afsøge folkestemninger, men sådan er vi jo så forskellige.

I Farsunivers håber på at mange vil være med at sige velkommen og at de nye medborgere er åbne og klar til at integrere sig, på trods af hvad de måtte have oplevet på vejen.

 

Om saintmichels

www.facebook.com/saintmichels
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *