Nej det er for meget, de er fandeme så racistiske, blev der råbt

20130527_182321

“Far synes du ikke vi skal passe lidt på, hvad storesøster læser i avisen om morgnen, når nu hun blir så sur?”

I dag var den så gal igen, for da den 10årige sidder og spiser morgenmad med far og lillebror, udbryder hun lige pludselig

“Nej det er for meget, de er fandeme så racistiske”

Inden jeg irettesatte hende fordi hun bandede så tidlig om morgnen, måtte jeg lige finde ud af hvad der tændte hende så voldsomt på den tid af døgnet.

DF

Den 10årige havde ikke opdaget at Far også var oppe i det røde felt over dæmoniseringen af uskyldige danskere og allerede var citeret på DR’s hjemmeside.

Det var P1 morgen som fortalte historien om Dansk Folkeparti onsdag indrykkede en annonce i adskillige dagblade, der hænger nye danske statsborgere ud som potentielle terrorister. I annoncen nævnes 684 navne på de personer, der står til at få dansk statsborgerskab, og den by, de bor i. Én af personerne har været overvåget af PET for mistænkelig adfærd, men har aldrig været hverken sigtet, tiltalt eller dømt. Alligevel skriver Dansk Folkeparti følgende tekst i annoncen: “Én på listen er til fare for Danmarks sikkerhed – nu bliver han dansker.”

Måske behøver jeg ikke sige det, men hun slap helt for tiltale for at bande så tidlig om morgnen, for det er nogle gange nødvendigt at bande meget højt og her var det på sin plads.

Far og Mor havde faktisk selv været oppe i det røde felt over den dæmonisering af uskyldige mennesker, som her blev lagt for dagen og havde twittet om, at det var uværdigt for både demokrati og retssamfund. Det vidste den 10 årige ikke så ikke, for det var sket om aftenen efter hendes sengetid.

Derfor sad jeg med en tilfreds følelse i maven over hendes spontane reaktion, som jeg synes er sund i forhold til, at man ikke bare skal mistænkeliggøre andre mennesker på den måde. Det er vel et udtryk for dannelse og god opdragelse, men nok også betinget af at mange af vennerne har anden etnisk oprindelse end dansk.

Selvom vi vist nok forsøger at opdrage ungerne til ikke at bande, så var morgenens svoren det der satte prik over min start på dagen, og det var en af de gode, på trods af den dæmonisering som DF udsætter de nye danskere for. I et retssamfund er det sådan at man er uskyldig til det modsatte er bevist, og  der er ingen af de 684 mennesker der er dømt for noget, faktisk er ingen af dem anklaget for noget. Så sådan en annonce er ikke værdig i et demokrati og det er jeg glad for at vores unger selv har opdaget. Jeg kan så frygte, at det ved andre morgenborde bliver taget for gode vare, at man laver sådanne artikler, derfor har vi alle et ansvar for at tage afstand for sådanne artikler, så vi kan bibeholde et tillidsfuldt demokrati, også når vores børn bliver store og skal styre. Tænk på hvad de bliver udsat for…..

Om saintmichels

www.facebook.com/saintmichels
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized og tagget , , , . Bogmærk permalinket.

En kommentar til Nej det er for meget, de er fandeme så racistiske, blev der råbt

  1. Pingback: Far, hvad er forskelle på en holdning og er standpunkt? | FarsUnivers

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *