Gris til mors julefrokost

Farsunivers har ligget lidt underdrejet, da vi har lidt under Mors månedlange lungebetændelse. Men nu er Mor igen på højkant, og Far har kysset svigermor farvel og måtte erkende sin taknemmelighedsgæld, efter hun i et par omgange har reddet fars forretningsrejser og passet hans afkom, mens mor var på hospitalet. Så Far delte bord med Svigermor, men slap dog for at dele seng med hende.

Så på trods af æresgælden kan Far ånde lettet op, for Mor er blevet så rask at hun har bevæget sig til firmajulefrokost. Så alt ånder fred og idyl i Farsunivers, da de store unger er draget til det mørke Jylland.

Det maskuline familieoverhoved og mindstemand har således en hel fredag til deres disposition og er blevet enige om at udfolde sig kulinarisk. Som de moderne urbane mænd der er, har de tilpasse sig til julefrokostsæsonen og lave herremad.

Appetitvækkere til den maskulige julefrokost. De fås i mange størrelser, men det afgørende er at de smøres godt så de bliver rigtig sprøde

Appetitvækkere til den maskuline julefrokost. De fås i mange størrelser, men det afgørende er ikke størrelsen, men at de smøres godt så de bliver rigtig sprøde

Den ældste og yngste i Farsunivers har nemlig en fælles pasion for grisehaler. Helst stegte, når det er til julefrokost, så føler den lille han spiser flæskesvær og Far at han får gris…..og så er der jo bare dømt julefrokoststemning.

Og som altid når Far skriver om mad, ved vi der kommer forespørgsler på hvordan vi gør. så her følger opskriften. For det smager jo godt det skidt.

Ummm det knaser helt ind i sjælen

Ummm det knaser helt ind i sjælen

Stegte grisehaler:

  • 8 grisehaler
  • 1 dl olivenolie
  • 2 spsk ketchup
  • 1 spsk paprika
  • ½ spsk røget paprika
  • lidt hvidløgspulver, løgpulver og timian
  • finthakket chili efter lyst og behov (for husk aftens mad med chili gir morgenskider med ild i, som de store unger plejer at sige)
  • Salt og peber

Vi skærer en snit hele vejen fra top til bund på undersiden af halerne og lægger 5-6 snit på tværs i hver grisehale. Blander olie, ketchup og krydderier – undtaget salt – til en grød og gnider grisehalerne ind i denne i et tyndt lag ( gem resten) og lægger dem i bradepanden Så drysser vi med lidt salt og sætter halerne i ovnen på 190 grader i 45 minutter.

Efter de 45 minutter tog vi halerne ud og vendte dem,  dryppede dem med lidt af olien fra marinaden og gav dem ca en time mere til de var helt sprøde.

Vi ville have coleslaw til og valgte den nemme udgave, hvor vi rører en mayonnaise af en æggeblomme, en dl neutral olie som vi drypper i, mens vi pisker og krydre med lidt sennep. Vi blander med revet gulerod og fintsnittet hvidkål, og krydrer med lidt salt og cajunkrydder. Og så lidt af det gode maltrygbrød på bordet.

Herregod gris til drengene, mens mors menu sikkert stod på noget helt andet til firmajulefrokosten.

20161202_175819

20161202_180335

Til en herrefrokost er det ok at nøjes med kød

Om saintmichels

www.facebook.com/saintmichels
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *