Friblødere får konkurrence fra ny maskulin trend “friskidning”

I de seneste år har der været en del debat om de såkaldte friblødere, de får nu konkurrence fra den maskuline trend friskidere.

Udgangspunktet for fribløderne var en en af de mere sekteriske måder at frigøre kvindekroppen.

“Slap af, tag noget tøj på, der godt må blødes på eller læg dig nøgen på din seng og tænk på din blødning.”

Sådan skrev bloggeren Kelly Jo for 5-6 år siden i en introduktiontekst om ‘free bleeding’, der ifølje Jo handler mere om at måde at tænke på, end om en konkret handling. Fænomenet eller i hvert fald debatten om det, er så vokset og blevet skamredet i forhold til at udstille friblødning som feminisme, og tamponener som kvindeundertrykkende. Selvom fænomenet fik stor omtale i Danmark sidste år, er det sjovt nok stort set kun feminismens modstandere der har debatteret og udstillet friblødningen. Hvor imod det er de færreste, der har mødt friblødere i den virkelig verden. Men hvad som helst kan bruges som argumenter i følelsesladet debat som den om køn og ligestilling.

ToiletDerfor er det vel heller ikke så overraskende, at der nu er opstået en modtrend, hvor en stor gruppe mænd definerer sig som “friskidere” hvor de simpelhen holder op med at bruge toiletpapir. Tendensen er opstået for at styrke det oprindelige patriarkalske udgangspunkt i et samfund, som til stadighed bliver truet af feminine og samfundsskadelige ligestillingstendenser.


Læs selv mere om fænomenet her

Eller se en uddybning af den underliggende ide bag her

Om saintmichels

www.facebook.com/saintmichels
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *