Skab lyst til læsning frem for dårlig samvittighed over ikke at lave lektier hos elever og forældre

Skolelederen på den 7åriges skole har valgt at dele gode råd på #Aula, til hvordan vi giver ungerne LYST til at læse. Det synes jeg er en skide god ide, frem for kun at bombardere ungerne med lektier, mens de er hjemme hos os ikke læreuddannede forældre, som samtidig er på hjemmearbejde. (og det er ikke kun fordi det er mine råd fra #biblioteksdebat.dk hun deler)

Hvis vi skaber lyst til læsning, hos vore børn kan vi imødekomme at ”ingen forældre skal have dårlig samvittighed, hvis de ikke laver skolearbejde med deres børn,” som budskabet lyder fra næstformand i Skole og Forældre, Cecilie Harrits. (Og læsning er bare eksemplet, i går var vi i skoven og lave Natur og teknik og i Køkkenet at lave matematik. )

I #farsunivers oplever vi at mellemstebarnet i 2g står op ved 8 tiden for at gå i det digitale #corona gymnasium og er færdig ved 20 tiden. Det er så dejligt med ambitiøse lærere, der skaber undervisning på Lectio (og på Facebook, når #Lectio er nede fordi det er overbelastet). Men tror måske lærerne skulle tale lidt mere sammen og koordinere med de andre, så de ikke hver især synes, at netop deres fag var det vigtigste og lige deres lektion sagtes kan tage et par timer.

Tror det handler om at skabe motivation, det gør vi ikke ved at overdænge elever og forældre lektier, men ved at skabe lyst og fælles forståelse. Så snak om det der med hvorfor vi arbejder og laver lektier – og læs fordi det er fedt og sjovt- se flere råd her

Om saintmichels

www.facebook.com/saintmichels
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *