Hvornår er det tid til sex?

Mor er oprindeligt uddannet folkeskolelærer og som sådan er hun velbevandret i de freudianske udviklingsfaser og hvordan forstyrrelser i disse giver sår på sjælen eller hvordan det nu hænger sammen. I hvert fald er Mor og Far grundlæggende uenige om hvornår knægten er klar til pottetræning. Far har Mor mistænkt for at hendes modstand hænger fast i et teoretisk grundlag med udgangspunkt i Freuds anale fase, hvilket han selvfølgelig ikke tør bringe på banen, da det vil virke forstyrrende på en forholdsvis prosaisk diskussion om lort, potter og bleskift. Far har iøvrigt også en noget mere praktisk tilgang til lorten og når nu den næsten to årige knægt kan fortælle at han har noget i bleen, så er han vel også i stand til at fortælle om behovet før det opstår.

Derfor er Far i svære overvejelser om han helt selvstændigt skal købe en potte til sin lille poder når han fylder to år lige om lidt eller om det vil skabe anale konflikter med Mor, altså om Far får røven på komedie.

potten

Far er helt sikker på at hverken Mor eller Freud har forstået de udviklingsperspektiver, der ligger i at knægten hurtigt kommer op på potten

Far er i øvrigt endnu mere bange for tabuer og hvilke konsekvenser sådanne kan skabe. Helt grundlæggende er han sikker på, at tabuer og det at lade være at tale om nogle ting er til endnu større fare for ens sjælefred end tidlig adfærdsregulering. Alligevel har han heller ikke turde bringe det ømtålelige spørgsmål på banen, hvornår begynder man at snakke med knægten om sex?

Mor og Far forholder sig selvfølgeligt til emnet rent teoretisk og har da også et vist beredskab i pædagogiske bøger, som de større søskende har været udsat for og som har givet anledning til nogle udviklende snakke (og for ungerne sikkert lettere pinlige). Men nu synes Far altså spørgsmålet har rejst sig i forhold til den mindste. Aktuelt fordi storesøster har været på skiferie med en veninde og brugt alle sine snollerpenge på et krus til sin elskede lillebror. Det er et flot krus med en ko som kører traktor……men man skal altså ikke kigge ret længe på det, for man kan se at det erigerede fallistiske motiv, som oven i købet har ejakulerede overtoner.

Det tror jeg også snart knægten får øje på og så er det jo med, at være klar med et beredskab og en snak om hvad det nu er for noget og her tror jeg ikke at Albertes pigebog er det rette medium.

kop

Man behøver vist ikke være freudianer for at kunne se det fallistiske i dette motiv?

Men måske er det bare Far der overtolker, når nu han er så massivt påvirket af freudianere, i hvert fald har han ikke lige fundet den rette vinkel til at rejse debatten over for Mor, sikkert af angst for at hun finder en eller Freudiansk begrundelse for at det også er for tidligt at snakke om sex med knægten. (Det bør understreges at Mor ikke er freudianer, aldrig har været det og næppe heller bliver det, men blot har en anden holdning end Far til pottetræning. Dette ønsker hun bliver understreget, i fald der skulle være læsere, der ikke kender hende. Red.)

seks

Far og knægten har dog taget forskud på glæderne og er begyndt på den første bog om sex, som knægten faktisk sagtens kan forholde sig til, som det vist også klart fremgår af det tillidesfulde blik han her sender sit fædrene ophav.

Om saintmichels

www.facebook.com/saintmichels
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *