Skal man gøre sig umagen, når det bare er til børn

Om at lade sig tænde af at nyde nuet, i stedet for at blive indebrændt over, at der ikke er ild.

Sankt Hans aften og alene hjemme med den 2 årige og selvom han er fyr og flamme, fordi han skal have sin ynglingsmad, så sover han nok inden bålet blir tændt, men nu skal man jo ikke få tårer i øjnene af røgen, uden der er ild som man siger.

Mor er i hovedlandet og tale til sin menighed, eller rettere på Hotel Kolding Fjord og sætte fut i fejemøjet med en flammende båltale, men den må drengene herhjemme nok nøjes med at læse om i avisen.

Kalvelever på italiensk

Mere enkel og lækker opskrift på kalvelever findes ikke.
Vend kalveleveren i mel. Varm lidt olivenolie på en grillpande og tilsæt rosmarin og hvidløg. Steg sammen med leveren i 4 – 5 minutter. Hos os skal den helt være rosa, for vi drenge kan godt li blodet flyder.

Når nu mindstemand og den maskuline alderspresident er alene hjemme, så har de (meget mod Mors kræsne vilje) fået lov at bringer rå lever ind i huset og stege den for senere at indtage den. Så mens knægten og Far gik og stegte kalvelever med rosmarin, citron og i dagens anledning et par skiver råstegte kartofler, tænkte Far lidt over en bemærkning han fik forleden; “at du gider gå og lave så meget mad, når du bare er alene med den lille”.

Desværre nok ikke en helt atypisk bemærkning i forhold til, hvad mange udsætter deres børn for, når det kommer til den hurtige aftensmad i en travl hverdag eller på mange restautioner, når der står børnemenu på kortet. Men i Farsunivers handler det om, at gøre sig umagen også når man bare er alene med sine unger. At udtråle en værdi om at gøre sig umagen i alle livets forhold, og selvom det lyder lidt selvhøjtideligt, så kalder vi det dannelse og bekender os til det herude på valbybakke.

Bon appetit

image

Kalvelever som vor Mor aldrig ville lave den, og næppe heller metoden til indtagelse, men der er nydning ud over det hele.

Far har i øvrigt været udfordret af den lille på denne midsommerdag. Han har derfor måtte granske sin hjerne med om han er kommet til at sige en sætning der har indholdt ord som mormor, bål, heks eller Bloksbjerg. Knægten gentog nemlig konstant orderne “mormor” og “flyve” fra han kom hjem fra vuggestuen indtil Far fandt en dybere mening. Heldigvis var forklaringen en ganske anden end Fars fortalelser, det viste sig nemlig at være begrundet i, at hans elskede mormor havde givet ham en elektrisk sæbeboblepuster (hedder det mon det?) og da han fik den tav han. Så kunne Far også ånde lettet op, og være glad at han ikke i dag kunne beskyldes for at dæmonisere sin svigermor, hvilket da også ville være trist på sådan en højhellig Sankt Hans Aftens dag.

image

 

Om saintmichels

www.facebook.com/saintmichels
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *