Det går galt når man ikke holder sig inden for den kønsbestemte rollefordeling

For et stykke tid siden skrev Far, at han ikke længere ville skifte ble, fordi det var nedbrydende for maskuliniteten, hvilket der var fundet bevis for i lufthavnen i Paris. Ja at det er en trussel mon hele samfundsordenen, hvis mænd begynder at beskæftige sig med med kvinderelaterede opgaver som bleskift eller pasning af småbørn.

Ud over de røde numser og ikke mindst blusende kinder i de ægteskabelige genvordigheder det kan give, at en Far træffe en sådan beslutning så er datagrundlaget der ligger til grund for beslutningen nok lige i underkanten, når den kun bygger på et enkelt pigtogram (siger Mor. red.)

Farsunivers har derfor været opmærksom på andre eksempler og endnu engang været ude i Europa i eftersøgningen og har således samlet et noget større datagrundlag i forhold til, hvilke opgaver der er kvindeopgaver og hvilke der eventuelt kan løses af en mand.

Endnu engang har det vist sig pinefuldt bevisthedsudvidende og potentielt fordomsnedbrydende at få for meget viden og adgang til for meget information. Denne gang blev Far i Zurich lufthavn udsat for en skilt på herretoilettet der viste bleskifterum, mens der ikke var noget på det nærmeste dametoilet (i øvrigt er “dametoilet” etymologisk et af det eneste tilbageværende ord, hvor man kan sige dame uden at blive opfattet som patriakalsk Red.)

20140819_120546

Zurich lufthavns herretoilet, hvor mænd næstens opfordres til bleskift

I #farsunivers har vi tidligere beskæftiget os med hvad der kan ske, hvis først det bliver naturligt for mænd at tage sig af små børn og de opgaver der følger med. Det kan jo virke nedbrydende for samfundsordnen. Eksempler er der masser af, hvad kunne der f.eks. ikke ske hvis mænd pludselig tog mere af barselsorloven, end de 7% som de gør i Danmark i dag.

Hvis der f.eks. var politisk overmod til at få gennemført en øremærkning af barselorloven, sådan at en lille del var forbeholdt fædre, så ville det hurtigt vise sig, hvilke fatale konsekvenser det ville få (men nu er Danmark gudskelov ikke udstyret med politikere, der kunne finde på at gennemfører sådanne tiltag og der er jo stort forskel på at foreslå og vedtage. Red)

En utopi som professor i økonomi  Nina Smith har beskrevet vil føre til “mere ligestilling på arbejdsmarkedet i forhold til både løn og stillinger, er at sikre en mere lige fordeling af barselsorloven. For det er der, det hele starter. Vi skal begynde at leve på en anden måde i familierne, så kvinder og mænd tager mere lige ansvar for familien, for det gør de ikke i praksis i dag.”

Så man skal nok passe på med sådanne tiltag og mændene bør nok stadig tage sig i agt for at deltage i bleskiftning. I Farsunivers blev vi i hvert fald bekræftet i fordommene om hvad maskulin bleskift kan fører til, da vi i samme lufthavn fandt dette tidskrift, som jo tydeligt viser hvad der kan ske når mænd overtager de kvindelige domæner. Så kommer der en modreaktion og kvinderne overtager de historisk tilkæmpede maskuline roller.womenSkulle dette schweiziske eksempel ikke være en tilstrækkelig advarsel, kan man blive bekræftet i risikoen fra dette svenske eksempel, der stod at læse i Politiken i går, og som jo tydeligt viser hvilke fatale konsekvenser det kan få, hvis man ikke holder sig til egne kønsbestemte domæner.

svensk

 

 

 

Om saintmichels

www.facebook.com/saintmichels
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *