Kvinder er bare bedre organisatorer

Efter en uge, hvor Mor har organiseret både gymnastik, fodbold og biograftur som Far og knægt skulle være de udførende på, må Far erkende at kvinder bare er bedre til at organiserer.

Man høre det jo egentlig tit, at kvinder bare er bedre til at organisere. Ofte fra kvinder som lige ryster ærmerne for kort, slår med nakken og slår fast at kvinder qua deres talent i at tage sig af småbørn har opøvet evner ud i at multitaske og sørge for at hente unger, købe ind og madlavning, samtidig med at de organiserer hjemmet og ungernes fritidsaktiviteter. Mens de hovedrystende konstaterer at manden er som en vaskemaskine, der kun kan køre et program ad gangen, og derfor kun har fokus på en ting af gangen og det er så oven i købet sjældent det rigtige. Underforstået en overskudsmor, ved hvad der skal til for at få det lykkelige liv, som sådan nogle snøftende kan pointerer med et bedredevidende blik i sammenklemte øjne. Ohh jo Far har mødt en del af disse frelse furier og ind i mellem også forsøgt at tage kampen op spørge; hvor god en tøjvask man får ud at at kører alle programmer på en gang eller fortælle, at han aldrig har mødt en kvinde der kan føre en meningsfuld samtale, samtidig med de udfører nogle fornuftige arbejdsopgaver og at det måske var deres egen skyld, at de står med alle opgaverne sammen med de små børn, fordi de rent faktisk forhindrede deres mænd i at ta ansvar og måske endda ikke vil lade ham ta barsel, fordi overskudsmor nu engang ved bedst

Det er Far aldrig sluppet godt afsted med, andet end da han i tidligere tider holdt en del foredrag om ligestilling og opnåede en dejlig befriende afstand til disse kvinder, når han fornemmede deres afstandstagen mens han var på scenen.

Men Far er blevet ældre og måske endda klogere. Således har Mor på et par uger fået ham overbevist om at kvinder bare er bedre til at organisere på ovenstående primisser.

Det hele tog sin begyndelse for nogle uger siden da Mor italesatte at nu skulle den 2 årige også snart til at dyrke noget organiseret idræt, hvilket så hurtigt viste sig ikke kun at være idræt med sport på et rimelig højt plan. I valbyhjemmet er det nemlig Mor der er sportsfreak, i hvert fald på tilskuerplan.

Far har altid haft en sund og naturlig skepsis over for hvad overdræven fysisk udfoldelse i overorganiserede former kan udvikle sig til og i øvrigt medfører af dannelsestab, og han har da heller aldrig været medlem af en idrætforening.

Men Mors organisatoriske talent skulle hurtigt vise sig. Den intetanende knægt blev derfor hurtigt tilmeldt Tummlingernes elitegymnastikhold for under 3 årige. Det foregik tirsdag eftermiddag og som om det ikke skulle være nok, så meddelte Mor også at knægten var tilmeldt Smølfe Fodbold for under 3 årige i Fremmad Valby.

brøndny

Fars skepsis overfor knægtens fragtalisering med fodbold er ikke blevet mindre efter at have bosat sig i Valby så tæt på kommunegrænsen, at han næsten kan kigge ud på vestegnen

Den tirsdag den lille skulle starte til gymnastik om eftermiddagen, meddelte Mor så at hun var lidt ophængt så hun forventede det var Far der tog del i den såkaldte Mor/Barn gymnastik. Det gjorde Far og søn så…..og deler glad og gerne ud af den oplevelse, det vil sige knægten var ikke ligefrem glad ved situationen, men når nu Mor siger det.

fodbold

Fodbold som det spilles med en kvindelig træner

I ugens løb blev det så en aften efter den unge sportsmands sengetid tid til at evaluere knægtens sportslige præstationer og konklusionen blev også der, “når nu Mor siger det” og i øvrigt er så god til at organiserer det hele ind i en travl hverdag, så fortsætter vi med den aktivitet. Derfor øjnede Far lys, da han opdagede at fodboldskolingen for den 2 årige lå lørdag formiddag, for så var det jo nok den sportsglade der skulle gå til det sammen med knægten.

Far nåede imidlertid ikke at udtale det, da Mor sad med PC og åben kalender for at organisere ikke blot eget liv, men hele familiens og sagde “jamen det er jo fint, så kan du ta ham med til Fodbold, mens jeg er til frisør og har du iøvrigt set der er Buster børne filmsfestival, så ku I jo tage i cinemateket på søndag, når Mor skal til møde”

Far må nok give sig og erkende at  kvinder bare er meget bedre til at organisere.

Nu kan drengene så bare se frem hvilken film de skal se til Buster filmfestival, for Mor har jo nok allerede organiseret, hvad det Far og søn skal.

 

Om saintmichels

www.facebook.com/saintmichels
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *