At holde for rødt lys er vist lidt old school #Farssunivers

Da jeg cyklede hjem i går eftermiddag begik jeg en klassisk cyklistfejl, som ofte fører til ulykker. Jeg overholdt færdselsloven!

image

I går  kørte ad Vigerslev Vej i moderat tempo og kunne se der var gult lys i trafikfyret forude, derfor skænkede jeg farten og holdt helt stille foran den lyskurven som var skiftet til rødt. Pludselig sagde det knald og en bagfrakommende maskulin cyklist bankede ind i mig. Jeg vendte mig og sagde højt og en kende bestemt til ham “der er rødt” hvortil han svarede “ku ikke se du ville stoppe”.

imageAhhhhh tænkte jeg og hvæsede “ja men der er RØDT..” og han svarede “men jeg kørte stærkt” og jeg hæver stemmen og råbte “ja men det var gult før det blev rødt” han kigger uforstående på mig, så jeg slutter vores samtale med lavmælt men tydeligt og bestemt, at sige til ham “jamen så undskyld du kørte ind i mig” og tænkte, at det da var godt han ikke var i bil.

Jeg synes nemlig der er en mærkbar ændring i folks trafikvaner. Ikke kun de københavnske cyklister tror færdselsloven er vejledende og kun til for at andre ikke skal genere dem, en del af dem er tilsyneladende også blevet billister. I hvert fald er det næste dagligt jeg ser biler, busser og lastbiler som lige tror de kan nå over, selvom der er rødt for dem, og andre begyndt at køre og gå.

folehaven

Derfor har jeg også ladet mig inspirerer af den 12 årige som siger man ikke skal gå over en fodgængerovergang for grønt – i hvert fald ikke før man har konstateret at bilerne holder stillet. Hendes første erfaring med denne fodgængerovergang Folehaven på vej til skole var nemlig en lastbil som ikke mente det røde lys gjaldt for ham. Gudskelov var den 12 årige mere kvik end han og holdt tilbage.

Så nu gør jeg det. Starter min kampagne “Pas på jeg kører efter reglerne” – et af elementerne er vimpler man kan spænde bag på bagagebæreren med tekster “Pas på jeg holder for rødt” eller “Pas på  jeg kigger mig tilbage før jeg overhaler”.

Jeg ved at det er gammeldags, sådan bare at rette ind over for fællesskabet fastsatte regler, hvis de ikke lige passer i min individueller livsstil. Jeg kan godt se det er spild af tid sådan at holde for rødt lys hvis man har travlt. Men det kan altså også have konsekvenser ikke at gøre det kære cyklist – billist.

 

Om saintmichels

www.facebook.com/saintmichels
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *