En politikergemal er nr. 2, men der må være en kant #JeSuisHenrik

Når man er gift med en folketingsmand må man slå sig til tåls med kun at være nummer 2. Således er det også for Faderen i den lille Valbyfamilie, hvor det er Mor der bærer den fine titel.

Som mand er det ikke altid foreneligt med en maskulin stolthed at skulle stå i skyggen af sin kone. På den anden siden er det jo også en refleksion, der bør indgå i de overvejelser der fortages før ægteskabet indgår. Derfor er det i langt de fleste tilfælde til at leve med for den moderne mand i balance med sine feminine og maskuline sider, selvom der selvfølgelig ikke er så mange af den slags mænd.

Dog har der i tidens løb været andre mænd i samme situation som Far og han har da også set mænd med betydelig mindre testosteron end han blive patetisk klynkende, når de var tvunget til at gå et skridt bag deres kone og nogle har oven i købet også haft mandshjerte nok til at udtrykke det:

Jeg kaster mig fortsat entusiastisk ud i opgaven, men den indbyggede mangel på ligeret er det sværeste at klare. Offentligheden er tilbøjelig til kun at anerkende hende. Således bliver parforholdet skævt, ikke privat, men i offentlighedens øjne.

Og det er måske heller ikke naturligt for en mand at skulle ligger under for en kvinde og vel slet ikke sin kone. I ugens løb tænkte Far da også “Hvorfor skal jeg være under min kone? Hvorfor?  Hvorfor skal Danmark kopiere England og ikke kopiere Spanien eller Skotland?” (den sidste geografiske tanke faderen har tænkt, kan man undres over, men det er jo ikke alt der er lige rationelt, når maskuliniteten er truet, men alt har jo nok en  forklaring Red.)

I #farsunivers er det ellers blevet en ret god fordeling, at Mor tager sig af de store linier i det politiske spil og Far spiller anden violin på de indre linier. Far har har fundet en fint balance om aldrig at spiller ud med indestængte holdninger, der kan have en politisk implikation ellers det synes han i hvert fald selv. Således er der fryd og gammen i den rolle fordeling.

henrik

Selvom man som mand ind imellem forsøger at læne sig tilbage og bare nyde det hele, så er den maskuline urkraft ikke altid nem at tøjle når man hele tiden må stå i baggrunden

Men i denne uge fik han alligevel nok. Så meget at han måtte hen og hente kontrakten som blev indgået i forbindelse med ægteskabet eller rettere i forbindelse med købet af familiebilen, for lige at konstaterer at han stod på den som ligeværdig partner og faktisk også biddrager med jævnbyrdig finansiering af den.

Konfrontationen opstod, da han en stille onsdag aften i ugens løb kom cyklende hjem fra børnehaven med den 2 årige i barnestolen bag på. I det han svingede ind i carporten hørte han en infernalsk og vedholdende tuden i hornet på noget, han i første omgang troede var en færge.

Knægten opklarede dog hurtigt mysteriet om hvordan en færge skulle have bevæget sig ind på deres villavej med ordende “Mors bil, far”

Det viste sig da også at være fruen, som havde kørt bag far og søn og som auditivt ville signalerer til drengene, at hun valgte at parkere ved kantstenen ude på vejen, så bilen kunne skues fra hele den lille valbyalle hvor familien har deres recidens.

Knægten blev ved at råbe “Mors bi, Mors bil….” og det undrede da også faderen at knægten så markant mente det var moderens bil, selvom det altid er hende der kører den fordi hun kan, vil og jo også er den vigtigste, så hun har behov for fleksibiliteten i étbilshustanden. Men normalt italesætter de bilen som familiens bil…

Det var der så en forklaring på Mor havde nemlig været ude at få omlakeret bilen og nu håber Far så bare på et snarligt folketingsvalg for ellers så skal rækkefølgende i ægteskabet, samt de indgåede kontrakter tages op til alvorlig overvejelse og det kan ikke gå for hurtigt. image

Altså ikke fordi…han er jo stolt af sin smukke kone og hendes kontrafej på bilen, men den reklamerer for et blødt humanistisk parti og så er den lyserød (magenta farve ville manden vide, hvis han hørte efter sin kones brandingstrategiovervejelser. Red.) og der er simpelhen ikke plads til hans maskulinitet i sådan en bil…… #JeSuisHenrik

 

Om saintmichels

www.facebook.com/saintmichels
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *