Insight information: valget udskrevet og de fatale konsekvenser

Hvordan kunne de komme så vidt, at hun sagde “Når valget bliver udskrevet har jeg pakket den store kuffert og flytter til Kolding… Men min Mor kan jo flytte ind her i den måned valgkampen varer”

Forleden snakkede Mor og Far i det lille Valbyhjem om, hvornår mon folketingsvalget bliver udskrevet. Det er der intet usædvanligt i, faktisk er det en daglig fortelelse morgen og aften, når Mor er folketingsmand og Far arbejder i en politisk interesseorganisation.

Læs også En politikergemal er nr. 2, men der må være en kant #JeSuisHenrik

Denne dag var det en særlig samtale om de helt store linier og konsekvenser af tidspunktet for valgudskrivelsen. Samtalen drejede sig om praktiske detaljer i forhold til folkemødet, hvor far er engageret i et debattelt og Mor i 1000 debatter. Samtidig med denne logistik skal gå op, er der så også lige tre unger, et sommerhus og transport rundt på den lille ø, der skal gå op i en højere enhed. I forbindelse med det, snakker familien om, at hvis valget udskrives nu, så vil det falde enten lige før eller efter folkemødet, hvilket vil betyde at der ikke vil deltage ret mange landspolitikere, ud over de der hedder Kofoed, fordi resten vil være hjemme i deres egne valgkredse og føre valgkamp blandt de vælgere der kan stemme på dem. Altså et folkemøde uden politikere, men så kan man jo altid håbe på folket.

mors dyt

En fordel er der dog forbundet med valgudskrivelsen, nemlig at Mor tager familiebilen med til sin jyske valgkreds, hvor det giver mere mening at køre i den end i København, hvor de alligevel ikke kan stemme på hende.

Konsekvensen af valgudskrivelsen for valbyfamilien gik også med gru op for det maskuline familieoverhoved. Mor udtrykte sig nemlig for en politiker usædvanlig klart, da hun sagde “Når valget bliver udskrevet har jeg pakket den store kuffert og flytter til Kolding (hendes valgkreds er sydjylland red.) Hvis det er før Claras kortur til Polen, kan du tage med de 5 dage, jeg har lovet at deltage sammen med de fire andre mødre. Men min Mor kan jo flytte ind her i den måned valgkampen varer” ….. Ave Maria.

Vesterbro Sogn Børne- og ungdomskor

En kortur til Polen med bus i 5 dage sammen med 41 pre- og teenagere, et par religiøse korledere og 5 mødre fra det vesterbroske speltsegment synes udfordrende, men i forhold til i en måned, at skulle have sin kone erstattet af SVIGERMOR….

Det har sat den ellers demokratifundamentalistiske Far i en situation, hvor han seriøs overvejer om ikke det der diktatur måske alligevel ikke er at foretrække, så samfundet slap for de evindelige valg og de frygtelige konsekvenser.

Fars analyse er dog, at der kommer endnu et valg. Han har også analyseret sig frem til at det først bliver efter sommerferien (det betyder godt nok, at han må kører rundt i den lyserøde kampagnebil, med konens kontrafej på laaaang tid endnu. Red.)

Statsminister Thorning Schmidt har nemlig en interesse i først at udskrive det efter den 6. juni, såldes at den anden Schmidt ikke kan stille op og så kan hun ikke nå at afholde valg inden sommerferien.

Analysen er såre simpel og bygger på politisk forfængelighed. Ved sidste valg fik Helle Thorning-Schmidt 33.564 personlige stemmer, mens Johanne Schmidt-Nielsen i samme valgkreds fik næsten 50% flere med 47.002 personlige stemmer. Ved at vente til efter 6. juni, kan Johanne ikke stille op p.g.a. de interne rotationsregler i enhedslisten, på den vis kan Helle undgå at oppositionslederen til venstre får flere personlige stemmer end hende, samtidig med at hun så nok håber der er en del vælgere der vælger hende som blondine alternativ.

Om saintmichels

www.facebook.com/saintmichels
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *