Folkemøde 15; som at arrangere sit eget bryllup med svigermor i stedet for sin udkårne #fmDK

Når nu familiens tur til Bornholm ikke kan aflyses, så er det dejligt svigermor kan indtage fruens plads og tage med Far i sommerhus de næste fem dage…. sådan bliver den paralyserede fader ved at med hypnotisk at gentage for sig selv. Læs hvordan han er havnet i den situation….

I år blev folkemødet pludselig til noget helt andet end planlagt, da hende Helle udskrev folketingsvalg. Det betød nemlig, at folketingsmedlemmerne meldte afbud én efter én, og kun Bertel Hader og de der hedder Kofoed deltager. Bertel fordi han har taget patent på ideen bag folkemødet og derfor er tvunget til at møde op. Kofødderne (ironisk udtryk som ikke skal opfattes racistisk  over for etniske minoriteter Red.) fordi kun de folketingskandidater der stiller op til folketinget på Bornholm deltager, alle de andre er naturligt nok hjemme i deres egen valgkreds, hvor de kan få noget medieomtale over for de vælgerne, der kan stemme på dem. Folkemødet er nemlig blevet så stort at medierne ligesom på BORGEN kun fokuserer på top-politikerne, så de skal nok komme og holde én tale og inden de tager hjem til medierne igen. Der er nemlig heller ikke så mange journalister der har meldt deres ankomst i år, for de er “hjemme” for at dække valgkampen på borgen og i egne kredse.

Men så er der jo plads til FOLK i år.

Folket vs clement m logo

Far har arbejdet med at omdanne en af de politiske debatter, hvor den evige Clement skulle have udfordret kulturminister og folketingsmedlemmer til en folkelig debat, hvor det er Folket vs. Clement og Kultureliten. I skrivende stund er han spændt på hvordan den udvikler sig.

Den erfarne Far har deltaget i folkemødet i alle fire år og er egentlig begejstret for denne store og efterhånden ret folkelige politikerfestival. Professionelt er han da også ret engageret i at skabe debatscenen Bibzonen.  Men også her kniber det med den politiske deltagelse, ja hvis man spøger ham helt privat og uden for referat, så er det et stykke tid siden de sidste ministre og folketingsmedlemmer har meldt afbud til alle debatter, men de taler de lige som alle de andre debattelte ikke så meget om.

Ikke at det gør så meget når man arbejder med folkebiblioteker, for der er folket jo netop i centrum og emnet er kultur, så debatteltet er stadig sprængfyldt med kultur, debat og oplevelser, nu er der bare ikke politikere til at afbryde de meningsfulde debatter.

Men han må dog nok indrømme, at de tre stort anlagte hoveddebatter er amputerede, når politikerne har meldt afbud. Men så er Folkemødet jo så visselig bemandet, at der er masser fra kultureliten der deltager og så kan de jo debattere med hinanden, sådan som de plejer at gære hjemme i København. Så der skal såmænd nok komme gang i debatterne og heldigvis er der rigtig mange kommunalpolitikere og det er jo trods alt dem der bestyrer langt den største del af de offentlige budgetter.

Bp7xoHMIYAAMBtD

Sidste år var kulturministeren ikke på valg, så hun var en flittig og seriøs deltager på folkemødet

 

Folkemødet er også fis og ballade. Sidste år lavede Far kulturquiz Når ØL og kultur sætter dagsorden Her udklædt som DAD og mærkværdigvis gættede de deltagende hold det, de bestod af Tobias Trier, Musiker. Morten Hesseldahl, Direktør, Det Kgl Teater. Mathilde Falch, Musiker. Ayse Dudu Tepe, Vært, Radio 24/7. Jacob Morild, Skuespiller. Anne-Marie Meldgaard, Formand, Europanævnet.

Men efter måneders forberedelse, sidder den kulturelle fader alligevel tilbage med samme fornemmelse, som hvis man har arrangeret sit eget bryllup og det på dagen, så er svigermor der dukker op i stedet for ens udkårne. For det at skabe rammerne for en debat, hvis hele formål er at folket skal møde politikerne i en anderledes og fri debat under afslappede former, er jo lidt afgnavet, når politikerne udebliver .

I #farsunivers er den allegori særlig nærværende, for den udfordrede Fader er dobbelt ramt. Mor er folketingspolitiker og stiller op i det sydjyske, så hun har for lang tid siden meldt afbud, da hun flyttede hjem til sin kreds dog sine vælgere.

Se også En dag i politikerens liv, set fra den anden side

 

Men hendes afbud kom dog så sent, at den lille Valbyfamilie havde bestilt både rejse og sommerhus, så alle ungerne kunne komme med og lære lidt om politik på den folkelige måde. Det betød at tre unger havde fået fri fra børnehave og skole, og naturligt nok glæder sig, så det kunne jo ikke lige aflyses.

Så er det jo dejligt faderen er begavet med en beredvillig svigermor, som med det samme trådte til og sagde “jeg tager da bare med og så kan vi jo dele bord og børnevagter i de fem dage du skal afsted”.

Så nu skal Far i sommerhus med svigermor og tre unger i fem dage.

Den incitamentstruktur har så også haft den faglige effekt, at der pludselig er arrangeret en del debatter, som den meningsfulde fader bliver nødt til at deltage i. Så det er bare dejligt at den opofrende svigermor er hjemme i Gudhjem og kan passe ungerne mens faderen gør sig til i Allinge.

Faderen havde eller planlagt sådan med moderen, at der var tid til en enkelt fridag eller to, som skulle nydes i det bornholmske paradis, men syndefaldet kan hurtigt ramme den hovmodige og porten til paradis blive lukket

IMG_20140614_192945

Mindstemand vil efter al sandsynlighed nyde paradiset fuldstændig lige som sidste år, hvor hans mormor og morfar også kom på besøg, mens Mor og Far arbejdede og sådan udvikles traditioner

Om saintmichels

www.facebook.com/saintmichels
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *