Når Far er ude spiller McDonalds på sofabordet

En ofte tilbagevendende tema i et forældreskab er vigtigheden af et fælles afsæt, så ungerne ikke spiller Mor og Far ud mod hinanden. Fredag hentede Far den 5årige rigtig tidligt i børnehaven, sådan at han med god samvittighed kunne lade familien alene hjemme mens han selv drog til gallafest ad den røde løber, helt som aftalt med Mor, men….

Læs mere om den litterærer gallafest – Blixenprisfest 

På børnehavens legeplads kom knægten glædesstrålende stormende imod Far og kastede sig i armene på ham, mens hans nye yndlingspædagog hastigt fuldte med. Hun smilede til den cykelsvedige Far i solskinnet, og med et skælmsk blik i øjnene spurgte hun den lille, mens hun stadig holdt Fars blik i sit “Hvad skal du ha at spise i aften Vitus?” 

“McDonalds” råbte den uskyldige, men til tider let manipulerbare dreng. Hvorpå den drilagtige pædagog, stadig med blikket fæstnet på Far, men nu med det store smil på spørger “og hvor skal du spise det henne Vitus?”

“I sofaen foran fjernsynet” jublede den lettere miljøskade dreng. Hvorpå pædagogen med et grin spurgte “og hvad skal far?” Og mens hun bukkede sammen af grin svarede den lille “til fest”. Hun rettede sig op og sagde med blink i øjet “ja man hører jo og og andet, men I må ha en god aften og weekend”

Det kan da nok være knægten og Far havde en del at snakke om, mens de cyklede en omvej hjem for at købe fredagsslik. For knægten ved jo egentlig godt, at man ikke spiser i sofaen og slet ikke foran et tændt tv. Han ved også at McDonalds er en yankee imperialistisk firma, som har et helt andet forhold til at fælde regnskov og skattebetaling end Far og sidst men ikke mindst, så spiser familien ikke mad, som ingen har gjort sig umagen for at lave (for ikke at tale om kalorier, kunstig smag, fedme, sundhed og mættende fedtsyre og bløde slatne pomfritter)

Så Far og knægt var klar på ideologien, da de kom hjem til Mor og de store søskende. Men det var Mor så også. .. 

Så mens Mor kørte på drive in lavede Far en lille pasta ret til sig selv,  som han sad ved det dertil indrettede SPISEbord, for Mor havde forregnet sig, da hun udspekuleret planlagde fredagsmiddagen uden Far. Så der sad han, da resten af familien kom hjem og kastede sig i sofaen, mens Far tænkte lidt over hvordan man danner sine børn. Han sagde dog ingenting, for han havde jo fået udgangapas helt alene på en fredag og det var der jo ingen grund til at sætte på spil.

Læs også Er det Mor eller McDonalds der snyder Far?

Om saintmichels

www.facebook.com/saintmichels
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *