Går ind i lokalpolitik, for børnenes skyld

Den udløsende faktor til at jeg har valgt at gå ind i lokalpolitik, er jo nok fruens genindtræden i Folketinget. Men efter 15 år som partiløs, og uden at have været valgt til nogle parlamentariske forsamlinger, kunne jeg pludselig mærke ekkoet af de mange taler jeg havde holdt under mottoet “nogen burde gøre noget og pludselig gik det op for mig, at nogen var mig”.  Så med det klingende i øret og med lokalvalget lige om hjørnet, trav jeg beslutningen, i sidste øjeblik og har nu indledt valgkampen. Det er der flere årsager til, som uddybes her. 

Som mand har det maskuline overhoved i Farsunivers hele tiden været smertelig bevidst om, hvillen udfordring det er at være i et ægteskab, hvor den feminine part har det mest præstigefyldte arbejde. Således har han i en årrække arbejdet med at tilpasse sin patriarkalske ånd til det faktum, at fruen var med blandt de 179 medlemmer af nationens styrende organ FOLKETINGET.

Derfor var det nok også en maskulin lettelse, da fruen efter sidste valg ikke længere var på tinge. Hele familien havde næste indordnet sig efter denne nye naturorden, og den naturlige kønsbalance var næsten fundet, da Mor pludselig meddelte sin genindtræden i landets øverste styre.

Mens Mor indtog sin plads på tinge som  “vikaren fra himlen” måtte Far igen afpudse sin nyvundne maskuline fjedreham og igen indtage andenpladsen i hjemme. Det var måske nok den væsentligste årsag til at Far besluttede at gå aktivt ind i valgkampen til lokalvalget.

LÆS OGSÅ En politikergemal er nr. 2, men der må være en kant #JeSuisHenrik

Det hele startede egentligt med at Far  sidste år ikke kunne komme til forældremøde i børnehaven. Det var netop det forældremøde, hvor der var valg til bestyrelsen, og det skulle vise sig at være et fatalt fraværd, for inden det første bestyrelsesmøde blev indkaldt, var han næstformand. Far har tidligere fundet vejen ud af lokalpolitik, men må også erkende at vejen ind lokalpolitik er mangfoldig.

Det tænkte han ikke over, da han sidste år fik en messenger besked om det var ok, at han blev foreslået som suppleant til børnehavebestyrelsen af en af de andre fædre i børnehaven, og bare skrev ok.

Far havde egentlig troet sig sikker, nu da han ikke var mødt op, og havde jo en vis erfaring i valgprocedurer efter sine 13 år som byrådsmedlem. Men det var jo mange år siden, og selvom han ret bevidst havde holdt sig ude af det “parlamentariske” demokrati siden skal der ikke altid så meget til at give blod på tanden.

Om det er afgørende for at kønsesamsætningen til forældremøde på Stjernestuen , er kommet til at se sådan lader vi være usagt. Men det kan man læse mere om her - Mon selfiestænger kunne få flere mødre til at deltage i børnehavens forældresamarbejde?

Om det er afgørende for at kønsesamsætningen til forældremøde på Stjernestuen , er kommet til at se sådan lader vi være usagt. Men det kan man læse mere om her – Mon selfiestænger kunne få flere mødre til at deltage i børnehavens forældresamarbejde?

Det viste sig nemlig, at mødrene i bestyrelsen havde for vane at mødes på en kaffebar, ugen før det egentlige bestyrelsesmøde, for lige som at snakke om ALT. Og allerede inden dette førførste møde, var der en mor der udtrådte af bestyrelsen, og så måtte Far træde til og bruge en aften til at snakke om ALT på en kaffebar. Men det betød også at nu var der to fædre valgt til forældrebestyrelsen, og hvad var så mere naturligt, end at de blev valgt som formand og næstformand, hvorefter de straks afskaffede de ellers hyggelige kaffebarsførmøder og gik direkte til det konstituerende bestyrelsesmøde.

Det er alt sammen et år siden nu, og mange ord er løbet i ørene siden Fars første bestyrelsesmøde, så nu er tiden igen inde til et forældremøde med valg til bestyrelse. Så for lige som at sætte prikken forslog Far, at der blev lavet en rigtig valgkamp, da den kvindelige institutionsleder luftede sin bekymring, for om der ville melde sig nok kandidater.

De fleste i bestyrelsen opfattede nok Fars forslag om valgkamp, som en maskulin distancering til de helt nærværende udfordringer i børnenes verden. Så formand og leder var nok en kende overrasket, da de fik tilsendt valgplakater fra Far et par dage efter.

Far har lavet valgplakater til valget og synes egentlig de er faldet ret moderne ud i et lidt klassisk look.

Far har lavet valgplakater til valget og synes egentlig de er faldet ret moderne ud i et lidt klassisk look.

Men nu var formanden jo også en mand, så han stod ikke tilbage for udfordringen, så efter kort tid, var der valgplakater oppe på væggen i daginstutionen, og forhåbentligt vil de utraditionelle metoder i en børnehavevalgkamp trække endnu flere forældre til.

Skulle nogen møde op kun for at vælte formanden og næstformanden, fordi de synes der er kommet for meget mandehørm i bestyrelsesarbejdet, ja så bliver de nok skuffede, for de er valgt for to år, men i Politik gælder alle kneb har far læst af en kvinde.

Væggen i børnehaven med hele tre valgplakater.

Væggen i børnehaven med hele tre valgplakater.

Det hele startede med at Far synes det var en lidt kedeligt pædagogdesign der prægede børnehavens opslag, så han forsøgte sig med at peppe den lidt op

Det hele startede med at Far synes det var en lidt kedeligt pædagogdesign ,der prægede børnehavens opslag, så han forsøgte sig med at peppe den lidt op og så var valgkampen lige som skudt igang.

Om saintmichels

www.facebook.com/saintmichels
Dette indlæg blev udgivet i Uncategorized. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *